Fysieke joysticks voor iPad vervangt digitale joysticks

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2011 13:25

iPad

Voor de iPad zijn allerlei games beschikbaar. Al langer zijn gamers op zoek naar een oplossing die hun de mogelijkheid geeft fysieke joysticks te gebruiken op de iPad. Ten One Design heeft hier met de Fling Game Controller wellicht een oplossing voor.

De oplossing geeft je één of twee joysticks die in plastic ringen zijn bevestigd. De plastic ringen zijn met behulp van zuignappen op de iPad te bevestigen. Dit heeft als voordeel dat je de locatie van de joysticks per spel kunt veranderen en kunt aanpassen op je eigen voorkeuren.

In de plastic ring zit een veer die de joystick telkens terug duwt naar het midden. Hierbij wordt meer weerstand gebouwen zodra je dichter bij de rand van de plastic cirkel komt. De houders zijn gemaakt van doorzichtig plastic, terwijl de joysticks zwart zijn.

Het is overigens noodzakelijk de fysieke joysticks over de virtuele joysticks heen te plakken, zodat het spel de input die je geeft kan begrijpen. In sommige spellen kun je de positie van de virtuele joysticks veranderen, waardoor je met een beetje proberen vanzelf een positie vind waarin je de Fling comfortabel kunt besturen.

Helaas is de Fling Game Controller niet goedkoop. Voor vijfentwintig dollar krijg je één joystick toegestuurd. Het is ook mogelijk direct twee joysticks te kopen. In dit geval betaal je 38 dollar. De controller is momenteel nog niet leverbaar, maar kan in de pre-order al worden besteld. Naar verwachting begint Ten One Design tegen het eind van deze maand met het verschepen van het accessoire.

De Fling Game Controller

0 Reactie(s) op: Fysieke joysticks voor iPad vervangt digitale joysticks

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.