Franse Apple Stores beboet wegens verplicht stellen van nachtdiensten

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 maart 2013 14:29

Nieuws

Apple Stores in Frankrijk hebben een boete aangezien zij werknemers hebben gedwongen nachtdiensten te draaien. De Franse Apple-winkels krijgen daarnaast een verbod in de toekomst nachtdiensten opnieuw op te dwingen aan medewerkers.

AFP meldt dat de zeven Franse Apple Stores werknemers hebben gedwongen diensten te accepteren die van 9 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends duurde. De rechtbank oordeelt dat Apple hier het recht niet toe had en die dan ook nooit had mogen doen. De rechtbank doet de uitspraak nadat verschillende vakbonden klachten indiende.

Boetes

De Apple Stores kunnen een boete van 50.000 euro krijgen als zij toch besluiten werknemers te dwingen nachtdiensten te draaien. Naast het verbod krijgen de Apple Stores ook een boete van 10.000 euro opgelegd die zij moeten betalen aan de vakbonden.

De Franse Apple Stores sluiten overigens iedere dag om 9 uur 's avonds de duren. De nachtdiensten zijn dan ook niet bedoeld om producten te verkopen, maar om de winkel weer helemaal op orde te krijgen. De Franse wet stelt echter dat winkels hun personeel alleen in uitzonderlijk gevallen mogen verplichten nachtdiensten te draaien. Het opruimen van de winkel valt volgens de Franse rechter hier dus niet onder.

0 Reactie(s) op: Franse Apple Stores beboet wegens verplicht stellen van nachtdiensten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.