Foxconn verhoogt salarissen van werknemers

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 februari 2012 17:47

Nieuws

Foxconn maakt bekend de salarissen van haar medewerkers te verhogen. De werknemers krijgen een salarisverhogen van 16 tot 25 procent. Ook stelt het bedrijf het aantal overuren dat werknemers maken te gaan verminderen.

Dit meldt Reuters. Een beginnend medewerker verdient daarom voortaan 1800 yuan per maand, wat ongeveer 220 euro is. Dit is exclusief overuren. Door een technisch examen af te leggen kan het salaris worden verhoogd tot 2200 yuan of 265 euro per maand.

Negatieve publiciteit

Foxconn is de afgelopen tijd regelmatig negatief in het nieuws geweest. Zo zouden de werkomstandigheden in de fabriek slecht zijn en werknemers verplicht zijn veel overuren te maken.

Uit de eerste bevindingen van de Fair Labor Association (FLA), een onafhankelijke organisatie die onderzoek doet naar de werkomstandigheden bij Apple's leveranciers, komt echter een ander beeld. Auret van Heerden, CEO van de FLA, stelt dat de werkomstandigheden in de Foxconn-fabriek in Shenzhen, China beter zijn dan in andere Chinese fabrieken.

Niet officieel

De bevindingen zijn niet officieel, aangezien het onderzoek van de FLA nog in volle gang is. Ook andere fabrieken van Foxconn en fabrieken van Pegatron en Quanta zullen aan een inspectie worden onderworpen.

0 Reactie(s) op: Foxconn verhoogt salarissen van werknemers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.