Foxconn geeft kinderarbeid toe

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 oktober 2012 19:21

iPad

De producent van Apple-producten Foxconn geeft toe kinderen aan het werk te zetten. Tijdens een controle zijn meerdere minderjarige werknemers aangetroffen, waarmee het bedrijf de Chinese wet overtreed.

Foxconn doet de bekentenis tegenover CNET nadat controleurs van China Labor Watch in een fabriek in het Chinese Yantai meerdere stagiaires tussen de 14 en de 16 jaar oud aantroffen. Kinderen mogen in China vanaf 16 jaar arbeid verrichten, wat dus betekent dat Foxconn de Chinese wet overtreed. Foxconn laat in een reactie weten dat kinderarbeid tegen zijn eigen beleid is.

Terug naar school

De producent van onder andere de iPhone en iPad stelt dat het bedrijf onmiddelijk stappen heeft ondernomen om de stagiaires terug naar hun scholen te sturen. Ook belooft Foxconn met scholen in overleg te gaan om te achterhalen hoe de kinderen in de fabriek aan het werk konden gaan. Het bedrijf stelt hiervoor daarnaast een 'grootschalig onderzoek' in.

China Labor Watch schrijft op zijn website dat de stagiaires voornamelijk door scholen naar Foxconn zijn gestuurd. Foxconn zou echter hebben verzuimd de identiteitspapieren van de stagiaires te controleren. China Labor Watch stelt dan ook dat voornamelijk de scholen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, maar dat Foxconn ook schuld heeft aangezien het bedrijf de leeftijd van stagiaires niet controleerde.

0 Reactie(s) op: Foxconn geeft kinderarbeid toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.