Fout in Apple Store zorgt voor crashende iOS- en Mac-apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 juli 2012 14:08

iPad

Een fout in de Apple Store geeft flinke problemen met updates van iOS- en Mac-apps. De apps crashen na een update direct nadat zij worden opgestapt. Het probleem lijkt niet in de apps, maar in de App Store te zitten.

Marco Armand, de ontwikkelaar van de app Instapaper, ontdekte het probleem nadat hij Instapaper had geüpdatet. De app bleef na de update crashen, terwijl Armand zeker wist dat de app geen fouten bevatte. Armand nam daarop contact op met Apple en verspreidde op Twitter het nieuws over de fout.

De ontwikkelaar kreeg geen reactie op zijn mail, maar de fout was binnen twee uur opgelost. Armand stelt dan ook niet zeker te weten of Apple heeft ingegrepen en het probleem heeft verholpen of dat het probleem na verloop van tijd vanzelf is opgelost.

Apps die door het probleem worden getroffen crashen direct nadat deze wordt opgestart. De apps zouden crashen voordat de afbeelding Default.png, waarin doorgaans het logo van de app wordt opgenomen, wordt vertoond en dus alleen een zwart scherm vertonen. Armand schrijft dat Mac-apps daarnaast de foutmelding "[App] is damaged and can't be opened. Delete [App] and download is again from the App Store" kan geven.

TheNextWeb heeft een overzicht gemaakt van apps die tot nu toe door het probleem zijn getroffen. Het gaat hierbij om apps als Goodreader, Angry Birds Space HD Free, The Early Edition, Flick Soccer en iBike Moto. Voor een volledig overzicht kan je bij de TheNextWeb terecht.

0 Reactie(s) op: Fout in Apple Store zorgt voor crashende iOS- en Mac-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.