FocusWriter 1.3.5.2

Door: Robbin Ooijevaar | 11 mei 2012 16:11

Review

Voor het schrijven van teksten of brieven is naast inspiratie en creativiteit ook concentratie nodig. Voor wie daar problemen mee heeft, kan FocusWriter een interessante oplossing zijn. Het programma biedt een tekstverwerker in de meest minimalistische zin van het woord. Hierbij ligt de 'focus' op de tekst.

De tekstverwerker draait in een volledige schermweergave en toont alleen de letters en zinnen die u tikt. Werkbalken en knoppen ontbreken. Als u de muis naar de bovenkant van het scherm brengt, verschijnt er een basiswerkbalk zodat u uw tekst kunt afdrukken of bewaren als rtf-bestand. Daarmee kunt u het document later eventueel openen in Word. Voor de echte schrijvers onder ons heeft FocusWriter een alarm- en timer-functie om de tijd bij te houden of om uzelf discipline bij te brengen als u bijvoorbeeld twee uur onafgebroken met uw tekst bezig wilt zijn. Ook kunt u dagelijkse doelen instellen. FocusWriter is uniek als volledig uitgeklede tekstverwerker. Het programma is louter en alleen gericht op tekst en kan zich qua functies absoluut niet meten met pakketten als MS Word of OpenOffice. Groot voordeel daarvan is dat u zich volledig kunt concentreren op de inhoud van uw tekst. Als u de teksten later doorneemt in een 'echte' tekstverwerker, haalt u echter het beste uit twee werelden: de focus die FocusWriter biedt en de functionaliteit van MS Word.

FocusWriter zorgt ervoor dat u uzelf volledig op de inhoud van uw tekst kunt concentreren.

FocusWriter 1.3.5.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 17,1 MB

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FocusWriter 1.3.5.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.