Flipboard voor de iPad: wow! (als het werkt)

Door: jeroen-jonker-roelants | 21 juli 2010 10:02

Nieuws

Flipboard is "your personal magazine" op de iPad. De app stelt op basis van je connecties op Twitter en Facebook en de links die zij aanraden een digitaal tijdschrift samen. "It always has content you care about. And it knows what you care about, because it knows who your friends are". Weer een app met een hoge wow-factor. Maar gaat dit 'social magazine' ook werken?

Na het zien van onderstaande video heb ik Flipboard meteen gedownload. Helaas was de app "currently over capacity" zodat ik geen connectie met Twitter kon maken. En bij het connecten met Facebook kreeg ik de melding dat mijn browser geen cookies accepteert, wat niet klopt.

Kortom: ik moest het doen met de content die Flipboard al voor me had uitgezocht, zonder met te 'kennen'. Je kunt daarbij kiezen uit rubrieken als Sport, Style, Film, Finance, Politics etcetera. Een rubriek als Tech Influencers toont tips van onder meer Robert Scoble, Nova Spivack, Jeff Clavier en Pete Cashmore. Dat kan tekst, beeld en video zijn. Ook toont het hier en daar tweets van deze personen, met het gevolg dat de irrelevante "Oh look, dinner time" van TechCrunch's MG Siegler me niet bespaard bleef.

De interface spreekt mij wel aan. Flipboard ziet er strak uit en maakt gebruik van veel mooi beeldmateriaal. Het geheel heeft inderdaad het gevoel van een magazine, zonder daarbij corny te worden. Iedere pagina lijkt apart opgemaakt te zijn.

Social magazine

Als de connectie met Twitter het straks wél doet, ben ik erg benieuwd naar de resultaten daarvan. Tools als Flipboard vallen of staan met de juiste content-selectie. Mijn Twitter 'vrienden' bevelen een hoop dingen aan, maar is dat ook wat ik wil lezen? Nu kun je wel aangeven dat je bepaalde content niet meer wilt zien, maar alleen op 'contributor' niveau. Daarmee blok je in feite alle tips van een connectie uit de app, terwijl dat niet je bedoeling hoefde te zijn. Anyhow, Flipboard lijkt een mooie stap in de richting van het 'social magazine' te worden.

Flipboard is gratis verkrijgbaar in de App Store.

0 Reactie(s) op: Flipboard voor de iPad: wow! (als het werkt)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.