Finnen retourneren ‘bevroren’ iPhones

Door: andreas-udo-de-haes | 28 januari 2011 16:04

Nieuws

De Finse consumentenautoriteit heeft besloten dat iedereen zijn iPhone mag terugbrengen als er bij de verkoop niet expliciet is gewaarschuwd dat het apparaat niet tegen kou kan.

In het thuisland van rivaal Nokia krijgt de iPhone er van langs, omdat die niet winterklaar zou zijn. Apple vermeldt op zijn site wel wat de operationele temperaturen zijn van de iPhone: tussen de 0 en 35 graden Celsius.

iphone kou

Maar deze ‘kleine lettertjes’ zijn volgens de waakhond onvoldoende in het momenteel winterse Finland. De mobielverkoper moet expliciet waarschuwen voor het bevriezingsrisico van de iPhone bij temperaturen onder nul. Is dat niet gebeurd, dan kunnen de kleine lettertjes in de prullenbak en heeft de consument recht op restitutie, heeft de consumentenautoriteit besloten.

Oververhitte iPad

Er is al eerder ophef geweest over temperaturen waarbij de iPhone of de iPad het niet doet. Eerder werd Apple aangeklaagd door een gebruiker. Die was boos omdat Apple claimde dat de iPad ‘net zo werkt als een boek’, maar dat bleek niet het geval. In de volle zon is het prima een boek lezen, maar de iPad zet zichzelf vanwege de hitte al snel automatisch uit.

0 Reactie(s) op: Finnen retourneren ‘bevroren’ iPhones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.