Familie van Steve Jobs niet verkiesbaar voor raad van bestuur Disney

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 januari 2012 17:20

Nieuws

Ondanks dat de familie van Steve Jobs de grootste aandeelhouder van Disney is, stelt de familie zich niet verkiesbaar voor de raad van bestuur van het bedrijf. Zowel de vrouw van Steve Jobs of een andere vertegenwoordiger van de familie ontbreken van de lijst met kandidaten. De verkiezing voor de nieuwe leden van de raad van bestuur vindt plaats tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in maart.

Dit blijkt uit de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering van Disney. In januari 2006 werd bekend dat The Walt Disney Company Pixar overnam. Door de overname werd Jobs de grootste aandeelhouder van Pixar en werd hij uitgenodigd voor de raad van bestuur van het bedrijf. In deze functie gaf Jobs onder andere advies over de koers van het bedrijf.

Na de dood van Jobs in oktober 2011 zijn de aandelen van Jobs in Disney ondergebracht in het Steven P. Jobs Trust. Dit fonds staat onder beheer van Laurene Jobs, de vrouw van Steve Jobs. De familie van Steve Jobs blijkt zich echter niet verkiesbaar te stellen voor een nieuwe positie in de raad van bestuur. Tegenover Reuters wilde Apple niet zeggen of zij een aanbod hebben gekregen de positie van Steve Jobs te vervangen.

Uit de agenda van de algemene aandeelhoudersvergadering blijkt dat het Steven P. Jobs Trust op dit moment bijna 137,3 miljoen aandelen in Disney in handen heeft. Dit is 7,7 procent van alle aandelen in het bedrijf. Een aandeel in The Walt Disney Company is op dit moment 39,31 dollar waard, wat betekent dat het aandelenpakket van het Steven P. Jobs Trust bijna 5,4 miljard dollar of 4,2 miljard euro waard is.

0 Reactie(s) op: Familie van Steve Jobs niet verkiesbaar voor raad van bestuur Disney

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.