Eric Schmidt: 'Het is eigenaardig dat Apple Google niet aanklaagt'

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 december 2012 12:03

iPad

Het is eigenaardig dat Apple ervoor kiest fabrikanten van Android-gebaseerde apparaten aan te klagen, maar niet achter Google zelf aangaat. Dit terwijl het Android-besturingssysteem door Google is ontwikkeld en fabrikanten van Android-apparaten weinig met de software te maken hebben.

Dit stelt Eric Schmidt, CEO en voorzitter van de raad van bestuur bij Google, in een interview met de Amerikaanse financiële krant The Wall Street Journal. Schmidt verwacht dat de juridische strijd tussen Apple en Google's partners voor beide partijen geen grote gevolgen zullen hebben. De Google-CEO stelt dat zowel Google als Apple op het moment prima presteren. De CEO verwacht dan ook dat beide partijen de juridische strijd zonder kleerscheuren zullen overleven.

Start-ups zijn het slachtoffer

Schmidt waarschuwt echter dat de juridische strijd over patenten wel degelijk slachtoffers maakt. De Google-CEO stelt dat voornamelijk start-ups die gebruik willen maken van patenten van Google en Apple getroffen worden door de juridische strijd. De patentstrijd zou het voor start-ups lastig maken licenties af te sluiten voor hun producten.

Ten slot uit Schmidt in het interview zijn onvrede over het onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Europese Commissie. Beide partijen doen op dit moment onderzoek naar Google wegens machtsmisbruik. Schmidt is van mening dat deze onderzoeken te veel tijd in beslag te nemen en stelt dat het tijd is 'een knoop door te hakken'.

0 Reactie(s) op: Eric Schmidt: 'Het is eigenaardig dat Apple Google niet aanklaagt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.