Eerste beta van iTunes Match vrijgegeven aan ontwikkelaars

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 oktober 2011 12:13

iPad

Apple heeft de eerste beta van iTunes 10.5.1 vrijgegeven aan ontwikkelaars. Met de beta kunnen de ontwikkelaars Apple's nieuwe muziekdienst iTunes Match uitproberen. iTunes Match wordt wellicht later vandaag gelijktijdig met iCloud gelanceerd.

Helaas is de beta, te downloaden via het Apple Developer Center, momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars in de Verenigde Staten. De beta is geschikt voor zowel Mac OS als Windows.

Zodra de dienst is gelanceerd kun je gebruik maken van iTunes Match nadat je voor 24,99 dollar per jaar een abonnement hebt afgesloten. Met dit abonnement kun je je muziekbibliotheek opslaan in iCloud, waarna je de muzieknummers via internet op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of computer kunt afspelen. Je hoeft hierdoor niet langer opslagruimte te gebruiken voor de opslag van muziek.

iTunes Match slaat niet alleen nummers in de cloud op die je hebt aangeschaft in de iTunes Store, maar ook nummers die van andere bronnen afkomstig zijn. Aangezien veel gebruikers over dezelfde nummers beschikken scant de dienst voor het uploaden of het nummer al op de iTunes Match-server aanwezig is. Als dit het geval is hoef je het nummer niet te uploaden en is deze direct beschikbaar. Niet bekende nummers worden uiteraard wel naar de server gekopiëerd.

Het kan natuurlijk zijn dat je een muzieknummer alleen in slechte kwaliteit beschikbaar hebt. In dit geval probeert iTunes Match een kwalitatief betere versie van het nummer op de server te vinden, waarna jouw 'slechte' muziekbestand hiermee wordt vervangen. Je kunt in totaal maximaal 25,000 nummers opslaan in de cloud.

Via: TUAW

0 Reactie(s) op: Eerste beta van iTunes Match vrijgegeven aan ontwikkelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.