Zo maak je een e-mailhandtekening op je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 21 april 2017 09:08

How To

Op een Mac is het nogal lastig om een e-mailhandtekening toe te voegen. Je moet nogal veel stappen doorlopen en enige kennis van zaken hebben. Hier leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een handtekening kunt maken en deze aan je e-mails kunt toevoegen.

Je kunt met tekstopmaak en emoji best een leuke handtekening in elkaar knutselen die je in Mail onder je e-mails kunt laten weergeven. Maar als je echts iets moois wilt maken, moet je een lastig proces doorlopen. Hier laten we zo eenvoudig mogelijk zien hoe dit werkt.

Handtekening aanmaken

Om te beginnen moet je in de Mail app van macOS Sierra een handtekening aanmaken. Klik hiervoor in de app op de menubalk en kies Voorkeuren. Selecteer het tabblad Handtekeningen en klik op het plus-icoon.

Geef de handtekening hier een korte, duidelijke beschrijving zodat je hem op een later tijdstip eenvoudig kunt herkennen. Dubbelklik in de middelste kolom op de handtekening die je net hebt gecreëerd, en geef deze een duidelijke naam.

In de linker kolom zie je een lijst met je accounts staan. Sleep de zojuist aangemaakte handtekening naar het gewenste account, zoals bijvoorbeeld iCloud.

Sluit het Voorkeuren venster en de Mail-app geheel af om de wijzigingen toe te passen.

Code aanmaken

De opmaak van je handtekening moet met behulp van inline CSS gemaakt zijn. Als je daar niet bekend mee bent is dat erg lastig. Daarom geven we hier een voorbeeld dat je rechtstreeks kunt kopiëren en aanpassen.

Kopieer het volledige stuk tekst in het kader hieronder, maar pas de onderstreepte onderdelen even zelf aan.

<!--start--><style type="text/css">a.link{margin:0;padding:0;border:none;text-decoration:none;}</style><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="format-detection" content="telephone=no"><br/><br/><table id="sig" width="320" cellspacing="0" cellpadding="0" border-spacing="0" style="width:320px;margin:0;padding:0;font-size: 12px;"> <tr> <td width="40" style="width:40px;margin:0;padding:0;"> <a href="http://www.website.nl/" title="Voornaam Achternaam" style="border:none;text-decoration:none;"> <img moz-do-not-send="true" src="https://www.website.nl/afbeeldingen/afbeelding.jpg" alt="Voornaam Achternaam" style="border:none;width:40px;height:40px;"> </a> </td><td width="10" style="width:10px;min-width:10px;max-width:10px;margin:0;padding:0;">&nbsp;</td><td style="margin:0;padding:0;"> <table id="sig2" cellspacing="0" cellpadding="0" border-spacing="0" style="padding:0;margin:0;font-family:'Lucida Grande',sans-serif;font-size:12px;line-height:10px;color:#kleur1;border-collapse:collapse;-webkit-text-size-adjust:none;"> <tr style="margin:0;padding:0;"> <td style="margin:0;padding:0;font-family:'Lucida Grande',sans-serif;white-space:nowrap;"> <strong><a href="mailto:email@domein.nl" style="border:none;text-decoration:none;color:#kleur2;"><span style="color:#kleur2">Voornaam Achternaam</span></a></strong> <span style="color:#kleur3">•</span> <a href="http://www.website.nl/" style="border:none;text-decoration:none;color:#kleur1;"><span style="color:#kleur1">Functie</span></a> </td></tr><tr><td height="5" style="height:5px;font-size:5px;mso-line-height-rule:exactly;line-height:5px;">&nbsp;</td></tr><tr style="margin:0;padding:0;"> <td style="margin:0;padding:0;font-family:'Lucida Grande',sans-serif;white-space:nowrap;"> <a href="http://www.website.nl/" style="border:none;text-decoration:none;color:#kleur1;"><span style="color:#kleur1">Website omschrijving</span></a> <span style="color:#kleur3">•</span><span style="color:#kleur1"> Woonplaats</span> </td></tr></table> </td></tr></table><br/><!--eind-->

Wat moet je aanpassen, en hoe?

Voornaam Achternaam: Dit moet je aanpassen zodat er je eigen naam staat.

Functie: Dit moet je eigen functie worden.

email@domein.nl: Dit moet je eigen e-mailadres worden.

http://www.website.nl/: Dit moet je eigen website worden.

Website omschrijving: Vul hier een omschrijving van je website in.

Woonplaats: Vul hier je woonplaats in, of als je dat liever wilt, je telefoonnummer.

https://www.website.nl/afbeeldingen/afbeelding.jpg: Dit moet een link zijn naar een afbeelding die je als thumbnail naast je naam wilt hebben staan.


Voor de opmaak zijn er 3 kleuren gebruikt die voorafgegaan worden door een #. Voor elke kleur moet je een RGB-code naar keuze invoeren.

Zo komt het er dan ongeveer uit te zien:

e-mailhandtekening
Voorbeeld van een handtekening gegenereerd met bovenstaande code.

De e-mailhandtekening toevoegen aan Mail

Om de aangepaste handtekening aan Mail voor macOS Sierra toe te voegen, moet je weten of je gebruikmaakt van iCloud, iCloud Drive, of geen van beiden.

Ga vervolgens naar de Terminal en plak hier een van de onderstaande regels code. Kies de code die bij jouw situatie hoort.

Als je iCloud Drive gebruikt:

open -a TextEdit ~/Library/Mobile\

ocuments/com~apple~mail/Data/V4/Signatures/*.mailsignature


Als je alleen iCloud gebruikt:

open -a TextEdit ~/Library/Mail/V4/MailData/Signatures/*.mailsignature


Als je geen iCloud gebruikt:

open -a TextEdit

~/Library/Mail/V4/MailData/Signatures/ubiquitous_*.mailsignature

E-mailhandtekening bewaren

Vervolgens worden alle opgeslagen handtekeningen vanuit de Mail-app in de Teksteditor geopend. Je kunt de handtekening die je eerder hebt aangemaakt terugvinden door naar de duidelijke tekst die je ingevoerd hebt te zoeken.

Selecteer in deze handtekening alle tekst die na de regel die met Mime-Version begint en verwijder de geselecteerde tekst.

Plak vervolgens de aangepaste code uit dit artikel op de plek waar je zojuist de tekst verwijderd hebt. Klik in de menubalk op Archief > Bewaar om je wijzigingen op te slaan.

Als je geen iCloud gebruikt, moet je tevens in de titelbalk van de Teksteditor op de bestandsnaam klikken en een vinkje bij Beveiligd zetten, anders kan de Mail-app je handtekening overschijrijven.

1 Reactie(s) op: Zo maak je een e-mailhandtekening op je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 april 2017 16:28 Schnallie
    Of gebruik de online tool op https://www.appletips.nl/html-handtekening-css-mac-mail/
    Stukken makkelijker!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.