eBizcuss krijgt steun van een Europese Apple Premium Reseller

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2012 20:07

Nieuws

Een anonieme Europese Apple Premium Reseller (APR) heeft in een brief uitleg gegeven over het beleid dat Apple hanteert met betrekking op haar resellers. In de brief bevestigt de reseller de claims van eBizcuss, de reseller die Apple aanklaagt wegens oneerlijke concurrent.

ChannelWeb heeft de brief van 4400 woorden van de anonieme reseller ontvangen. De brief komt een week nadat bekend werd dat eBizcuss Apple aanklaagt wegens oneerlijke concurrentie. eBizcuss claimt dat Apple's eigen winkels voorrang krijgen bij de levering van nieuwe producten, waardoor de reseller regelmatig tegen tekorten aanloopt. Ook zou het bedrijf tot op heden geen enkele iPhone 4S hebben binnen gekregen.

De anonieme APR die de brief heeft geschreven onderschrijft de problemen en stelt eveneens dat Apple producten eerder aan haar eigen winkels beschikbaar stelt dan aan resellers. Apple zou zich begeven op het 'territorium van de resellers' en winstmarges laag houden door deals te sluiten met het midden- en kleinbedrijf en onderwijsinstellingen.

Ook heeft de APR kritiek op de wijze waarop Apple APR's dwingt een redesign van hun winkels door te voeren. APR's zouden tot eind 2012 de tijd hebben het design van hun winkels te vernieuwen. Winkels die niet aan deze eis voldoen verliezen hun APR-status. De redesign zou echter 400,000 dollar of zo'n 310.000 euro per winkel kosten. Voor veel resellers is het daarom wellicht niet langer interessant zijn om een APR te zijn.

De anonieme APR berekent dat de investering die een reseller met vijftien winkels moet maken om de APR-status voor zijn winkels te behalen tussen de 5 en 6 miljoen euro ligt. In combinatie met de oneerlijke concurrentie van Apple, het niet binnenkrijgen van de iPhone en geen enkele vorm van garantie van Apple is de redesign volgens de bron daarom een riskante investering.

0 Reactie(s) op: eBizcuss krijgt steun van een Europese Apple Premium Reseller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.