Duitse rechter verbiedt Galaxy Tab 7.7 in hele EU

Door: andreas-udo-de-haes | 24 juli 2012 11:26

iPad

Het hof in Düsseldorf verbiedt de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 7.7 in heel Europa. De licht aangepast grotere versie, de Galaxy Tab 10.1N, maakt geen inbreuk op Apples modelrecht.

Na een jaar steggelen in Duitse rechtbanken is er weer een nieuw vonnis in Apples strijd tegen de tablets van Samsung. Het gerechtshof in Düsseldorf verbiedt de verkoop van Samsungs kleinere tablet, de Galaxy Tab 7.7 voor de hele EU. In Duitsland zelf was deze variant al verboden sinds vorig jaar.

Duitse dochter, Koreaanse moeder

Die beslissing gold alleen voor Duitsland omdat Samsung de rechter ervan kon overtuigen dat zijn Duitse dochter, Samsung GmbH, een zelfstandige entiteit was, los van moeder Samsung Korea. In hoger beroep oordeelt het Hof echter dat de Duitse dochter in opdracht van de moedermaatschappij handelt, en dus geldt het verbod voor de hele EU, meldt de rechtbank in een persverklaring.

De Tab 7.7 maakt inbreuk op een serie tabletsschetsen die Apple in 2004 registreerde. Dit modelrecht kan door een rechter in principe Europabreed worden afgedwongen.

Britse rechter: Tabs géén inbreuk

Maar hierdoor ontstaat een bizarre situatie, want ook de Britse rechter heeft recentelijk een vonnis over Samsungs tablets uitgesproken. Die oordeelde juist dat Samsung met geen enkele tablet inbreuk maakt. Het is nu onduidelijk welke uitspraak prevaleert.

Het Hof in Düsseldorf gaf Samsungs aangepaste grotere Tab-versie, de Galaxy Tab 10.1N, wel vrij baan, die maakt geen inbreuk. De originele versie was in eerste instantie ook in de hele EU verboden, maar Samsung wist dat te beperken tot Duitsland omdat zijn Duitse dochter onafhankelijk zou zijn.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Duitse rechter verbiedt Galaxy Tab 7.7 in hele EU

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.