Dit kun je doen als AirDrop niet werkt

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 juli 2016 07:17

How To

AirDrop is een handige manier om snel foto's webpagina's, contacten, locaties enzovoorts tussen Mac of iOS-apparaten te delen. Hier laten we zien wat je kunt doen als AirDrop problemen geeft op je iPhone of iPad.

Het kan gebeuren dat AirDrop niet helemaal naar behoren functioneert. Je kunt dan bijvoorbeeld geen ontvanger kiezen. Het is dan het beste om jouw Mac, iPhone of iPad en die van de zender of ontvanger geforceerd te herstarten. Werkt dit niet, dan kun je het volgende proberen. Lees ook: Zo deel je bestanden met je iPhone via AirDrop.

AirDrop op je Mac

Om problemen met AirDrop op je Mac op te lossen, moet je in de Systeemvoorkeuren wifi en bluetooth uitschakelen.

Open vervolgens de Finder en selecteer AirDrop in de navigatiekolom. Klik onderaan op Ik mag worden gevonden door en selecteer Niemand.

Nu moet je je Mac geforceerd herstarten. Dit kan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat het Apple-logo op het scherm wordt weergegeven.

Als wifi en bluetooth niet automatisch opnieuw ingeschakeld worden, kun je dit handmatig doen. Ga terug naar de Finder en kies bij Ik mag worden gevonden door de optie Iedereen.

AirDrop op je iOS-apparaat

Om problemen met AirDrop op je iOS-apparaat op te lossen, moet je met je vinger onderaan het scherm helemaal omhoog swipen, in het bedieningspaneel op AirDrop drukken en Uit kiezen.

Vervolgens moet je in hetzelfde bedieningspaneel wifi en bluetooth uitschakelen.

Nu moet je je iOS-apparaat geforceerd herstarten. Dit kan door de aan/uit-knop en de thuisknop ingedrukt te houden totdat het Apple-logo op het scherm wordt weergegeven.

Als wifi en bluetooth niet automatisch opnieuw ingeschakeld worden, kun je dit handmatig doen in het bedieningspaneel. Schakel hier ook AirDrop opnieuw en selecteer Iedereen.

Hetzelfde proces moet ook op het apparaat van de zender of ontvanger doorlopen worden, voor het geval het probleem bij hem/haar ligt.

0 Reacties op: Dit kun je doen als AirDrop niet werkt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord