Dieven stelen 3.600 iPad mini's van Amerikaanse luchthaven

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 november 2012 17:42

iPad

Een groep dieven heeft grote hoeveelheid iPad mini's gestolen uit een gebouw op de New Yorkse luchthaven JFK in de Verenigde Staten. In totaal namen de criminelen 3.600 iPad mini's mee.

De diefstal vond afgelopen maandag plaats. Het is niet precies duidelijk hoeveel de buit waard is, aangezien het onduidelijk is welke modellen van de iPad mini's gestolen zijn. De iPad mini's waren net aangekomen met een vlucht uit China en stonden in pallets opgeslagen op de luchthaven. De criminelen zouden een vorkheftruck van het vliegveld hebben gebruikt om de pallets in een vrachtwagen te laden.

Twee pallets

De dieven hebben niet alle iPad mini's die in het gebouw stonden opgeslagen meegenomen. Een medewerker van de luchthaven zou de criminelen tijdens de overval hebben gestoord, waarna zij de benen namen. In totaal stonden vijf pallets met iPad mini's in de hal opgeslagen, waarvan de dieven er twee hebben weten mee te nemen. Deze twee pallets bevatte in totaal ongeveer 3.600 van Apple's tablets.

De inbraak vond plaats in hetzelfde gebouw als waar in 1978 5 miljoen dollar in cash en juwelen werd gestolen tijdens de beroemde 'Lufthansa-overval'. Deze overval is verfilmd in de film 'GoodFellas' uit 1990, waarin de acteurs Ray Liotta, Robert De Niro en Joe Pesci een rol vertolken.

0 Reactie(s) op: Dieven stelen 3.600 iPad mini's van Amerikaanse luchthaven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.