Derde beta van iOS 6.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 december 2012 20:22

iPad

De derde beta van iOS 6.1, de eerstvolgende update voor iPhone, iPod touch en iPad, is beschikbaar voor ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen de beta downloaden via het menu 'Software Update' in de instellingen van iOS.

De nieuwe beta van het iOS-besturingssysteem draagt buildnummer '10B5117b'. Het lijkt erop dat de derde beta geen nieuwe features bevat. Apple meldt in de nieuwe testversie een aantal bugs te hebben verholpen en verbeteringen te hebben doorgevoerd.

Beschikbaar voor iPhone, iPod en iPad

De beta van iOS 6.1 is geschikt voor de vierde, derde en tweede generatie iPad, iPad mini, iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS en zowel de vijfde als vierde generatie iPod touch. Het is niet bekend wanneer Apple het nieuwe besturingssysteem voor het grote publiek beschikbaar stelt.

De eerste twee betaversies van iOS 6.1 bevatten een aantal nieuwe features. Zo beschikt de beta over een verbeterde Map Kit-framework, waarmee ontwikkelaars gebruikers van apps de mogelijkheid kunnen bieden locaties te laten zoeken op een onderwerp. Zo krijgen gebruikers door het woord 'koffie' in te voeren zowel de locatie als beoordelingen van lokale koffiebarretjes te zien.

Bioscoopkaarten bestellen

Daarnaast biedt iOS 6.1 gebruikers de mogelijkheid via de spraakherkenningstechnologie bioscoopkaartjes te bestellen bij ticketservice Fandango. Fandango is echter een Amerikaans bedrijf, waardoor deze feature voor Nederlanders niet interessant is. Daarnaast spreekt Siri nog steeds geen Nederlands.

0 Reactie(s) op: Derde beta van iOS 6.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.