Defecte MacBook Pro-toetsenborden leiden tot rechtszaak

Door: Randolf Bouwma | 14 mei 2018 10:46

Nieuws

Heb je jouw MacBook Pro na 2016 gekocht? Dan is de kans relatief groot dat je te maken krijgt met een defect toetsenbord. Omdat daar inmiddels zoveel klachten over zijn binnen gekomen, dreigt er nu een rechtszaak voor Apple.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Girard Gibbs LLP start een zogeheten 'class action lawsuit' tegen Apple rond defecte MacBook Pro-toetsenborden. Gedupeerde gebruikers kunnen zich bij deze rechtszaak aansluiten om kans te maken op een schadevergoeding.

Apple rust de keyboards in zijn MacBooks sinds 2015 uit met zogenaamde bytterfly-switches, die dunner zijn dan de traditionele schakelaars - het mechanisme onder de toetsen. Daarover zijn online inmiddels tienduizenden klachten binnengekomen. Veel MacBook-kopers krijgen te maken met toetsen die geen aanslag registreren.

Telkens erger

De kans hierop zou dubbel zo groot zijn bij modellen uit 2016 en 2017, waarin een nieuwe generatie butterfly-switches is verwerkt. Dat bleek eerder dit jaar uit onderzoek van Apple Insider.

Reparatie hiervan is erg duur, omdat het hele keyboard vervangen moet worden. Apple erkent het probleem vooralsnog niet, waardoor het nu tot een rechtszaak lijkt te komen. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

0 Reactie(s) op: Defecte MacBook Pro-toetsenborden leiden tot rechtszaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.