De Zwitserse Spoorwegen: 'Wij willen geen schadevergoeding van Apple'

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 september 2012 19:33

iPad

De Zwitserse Spoorwegen (SBB) gaat Apple niet vragen om een schadevergoeding voor het gebruik van hun stationsklok in iOS 6. Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat de Zwitserse Spoorwegen trots is dat hun klok in iOS 6 is gebruikt.

Dit laat de SBB weten aan het persbureau AFP. De organisatie ontkent hiermee eerdere berichten in de media over een financiële vergoeding die het bedrijf van Apple zou eisen voor het gebruik van de klok. De SBB wil in de komende dagen of weken met Apple rond de tafel gaan zitten om overeenstemming over het ontwerp van de klok in iOS 6 te bereiken.

Apple niet tegen de schenen schoppen

Een woordvoerder van SBB stelt dat het bedrijf Apple niet tegen de schenen wil schoppen door geld te vragen voor het gebruik van de klok. De SBB stelt trots te zijn dat de klok door Apple is gekozen voor de Klok-app in iOS 6. Het lijkt er dus op dat de zaak met een sisser gaat aflopen.

Apple lanceerde ongeveer een week geleden het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 6. De klok die Apple voor de vernieuwde Klok-app in iOS 6 heeft gekozen blijkt echter erg veel te lijken op de stationsklok van de SBB, die is ontworpen door de ontwerper Hans Hilfiker en geregistreerd als beeldmerk door de SBB. Het lijkt er dus op dat Apple inbreuk maakt op een patent van de SBB.

0 Reactie(s) op: De Zwitserse Spoorwegen: 'Wij willen geen schadevergoeding van Apple'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.