De beste Nederlandse iPhone apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 januari 2011 16:49

Nieuws

Wat zijn eigenlijk de beste Nederlandstalige apps? In dit artikel vind je een overzicht van zowel gratis als betaalde Nederlandstalige apps voor de iPhone. De apps zijn in willekeurige volgorde geplaatst.

Zoek je het laatste nieuws over de iPhone 5? Kijk dan in het 'iPhone 5: het laatste nieuws'-artikel voor de laatste geruchten en nieuwsjes.

Gratis apps

1 NU

NU is de iPhone app van de nieuwswebsite NU.nl. De app biedt je een overzicht van het nieuws dat op de website is gepubliceerd. Het nieuws is onder verdeeld in verschillende categorieën, zoals voorpagina, algemeen, sport, tech, games en politiek. Daarnaast bevat de app ook de tvgids van NU.nl. De verschillende categorieën zijn via een balk onder in het scherm te bereiken. Aangezien hier maar een beperkte ruimte beschikbaar is kun je onder de knop 'more' de overige categorieën vinden. Je kunt zelf instellen welke apps in de balk worden weergegeven.

Met NU blijf je op de hoogte van het laatste nieuws

2 Uitzending Gemist

Uitzending Gemist is de app van de gelijknamige website waar je uitzendingen van de publieke omroepen kunt terug kijken. De app biedt dezelfde mogelijkheden. Je kunt op meerdere manieren uitzendingen opzoeken. Zo kun je onder het tabblad 'populair' de best bekeken uitzendingen vinden en onder het tabblad 'nieuw' de nieuwste. Daarnaast is het ook mogelijk om uitzending via een zoekfunctie te zoeken. De kwaliteit van de uitzendingen is als je verbonden bent met het 3G-netwerk automatisch lager dan wanneer je met een WiFi-netwerk verbonden bent. Hou er rekening mee dat deze app veel data verbruikt.

Met Uitzending Gemist kun je uitzendingen van de publieke omroepen terug zien

3 9292OV Pro

9292OV Pro is een routeplanner voor het openbaar vervoer. Met de app kun je daarnaast snel vertrektijden van het openbaar vervoer in je directe omgeving bekijken. Hierbij berekent 9292OV Pro zelf je locatie. Routes die je via de routeplanner op zoekt kun je opslaan zodat de route automatisch in dit veld is ingevuld als de app wordt opgestart. Dit gebeurt overigens alleen als de app compleet wordt afgesloten, aangezien de app door multitasking op de achtergrond blijft draaien. Het is ook mogelijk om vertragingen te bekijken.

9292OV Pro toont routes, vertrektijden en vertragingen

4 TVGids.nl

TVGids.nl is de app van de gelijknamige website. Via de app kun je zien wat er op televisie wordt uitgezonden. Programma's kunnen via een zoekmachine worden gezocht. Daarnaast is het mogelijk om per zender te bekijken wat er wordt uitgezonden. TVGids.nl toont uitzendingen van twee dagen terug, vandaag en twee dagen vooruit. Als je iets hebt gevonden wat je wilt gaan kijken kun je een alarm instellen zodat de app je waarschuwt het programma. Hierbij maakt de app gebruik van pushberichten. De app bevat ook TV Tips waarin programma’s worden aanbevolen.

Bekijk wat er op TV komt

5. Buienradar.nl

Buienradar.nl is een app waarmee je het weer in de gaten kunt houden. De app geeft je een weerkaart waarop je kunt zien of er buien aankomen. De app geeft deze weer met behulp van animaties met behulp van radar- en satellietbeelden. Het is ook mogelijk de weersverwachting voor de komende dagen te bekijken. Hierbij wordt een verwachting geven tot vijf dagen vooruit. Aangezien je niet continu op Buienradar.nl zit te kijken is het mogelijk om via pushberichten gewaarschuwd te worden voor aankomende buien. Daarnaast kun je ook file-informatie vinden in de app.

Nooit meer onverwachts een nat pak

Betaalde apps

1 Belstatus

Belstatus is een app waarmee je de kosten van je abonnement bij T-Mobile in de gaten kunt houden. iPhone-, Flex- en Relax-abonnementen worden ondersteund, maar zakelijke abonnementen helaas niet. De app geeft aan hoeveel belminuten en smsjes je deze maand nog over hebt en de kosten die je buiten je bundel hebt gemaakt. Deze informatie wordt in het icoon van de app weergegeven. De app laat je ook zien hoeveel dagen je nog met de bundel moet doen. Belstatus kost 79 eurocent.

Hou de kosten in de gaten met Belstatus

2 Trein

De app Trein geeft informatie van de NS-website. Zo kun je via de app routes plannen, actuele vertrektijden opzoeken en controleren of een trein vertraging heeft. Het is mogelijk om meerdere voorkeursstations in te stellen, waardoor je in één keer de vertrektijden van meerdere stations kunt zien. Trein kost 79 eurocent.

Alle informatie over de trein vind je in de app Trein

3 TomTom Benelux

TomTom Benelux is de iPhone-app van TomTom voor de Benelux. De app wordt geleverd met de nieuwste kaart. Met de app kun je wijzigingen aanbrengen in de kaart. Deze wijzigingen worden vervolgens via het internet doorgestuurd, waardoor fouten snel zouden moeten zijn hersteld. TomTom Benelux maakt gebruik van Google Search om winkels en bedrijven op te zoeken. TomTom Benelux kost 59,99 euro.

Met TomTom Benelux kun je met de iPhone navigeren

4 Remember the Milk

Remember the Milk is een iPhone-app voor het beheren van taken. Met de app kun je eenvoudig taken beheren door deze toe te voegen aan de app, te organiseren met behulp van onder andere prioriteiten, einddata, herhalingen en labels en uiteindelijk af te vinken als voltooid. Ook is het mogelijk via e-mail, sms en chat een herinnering aan een taak te ontvangen. De app zelf is gratis en werkt met een abonnement. Deze is er in gratis variant, maar mist dan een aantal handige functies. Zo kun je dan maar eens per vierentwintig uur synchroniseren met je online Remember the Milk-account. Daarnaast krijg je geen push notificaties om je te herinneren aan taken. De pro-versie biedt deze mogelijkheden wel. De pro-versie wordt in-app aangeboden in abonnementsvorm. Hierbij betaal je 2,39 euro per maand of 19,99 euro per jaar.

Beheer je taken met Remember the Milk

5 Calendar Alarm

De Calendar-app is handig voor het opslaan van afspraken. De app bevat een alarmfunctie, maar deze is niet erg duidelijk waardoor het alarm vaak niet te horen is als de iPhone bijvoorbeeld in een tas zit. Calendar Alarm biedt hier een oplossing voor door het alarm van Calendar luider te maken. De app vervangt de Calendar-app van de iPhone en neemt automatisch je afspraken over. Ook kun je in Calendar Alarm nieuwe afspraken maken, waardoor de originele Calendar-app overbodig wordt. In totaal kun je twaalf geluiden instellen als alarm. Ook kun je instellen hoe lang het alarm af moet gaan en kun je afspraken tijdelijk wegklikken. Calendar Alarm is te downloaden voor 79 eurocent.

Calendar Alarm heeft een duidelijk alarm

Het kan natuurlijk zijn dat wij een app hebben gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort. Mocht dit het geval zijn, laat het ons dan weten via de comments!

0 Reactie(s) op: De beste Nederlandse iPhone apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.