De beste iPhone radio-apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 juni 2011 12:12

Review

Via internet kun je allerlei radiozenders beluisteren. Voor de iPhone zijn er inmiddels allerlei apps beschikbaar die je hierbij helpen. Wij hebben de beste voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

3. Radio 538 player

Zoals de naam al doet vermoeden kun je met Radio 538 player de radiouitzendingen van Radio 538 beluisteren. Daarnaast zijn ook de internetradio's Dance Department, Juize, 538 Non-stop 40, 538 Hitzone, 53L8! en Party Radio te beluisteren. De radiozenders zijn zowel in lage als in hoge bitrate beschikbaar. Een lage bitrate kan met name handig zijn als je via een 3G-verbinding met het internet bent verbonden. De app is erg simpel, maar doet precies wat hij moet doen. Radio 538 player is gratis te downloaden in de App Store.

2. Internet Radio Box

Internet Radio Box is een app die net als TuneIn Radio Pro een grote hoeveelheid radiostations aanbiedt. De app maakt hiervoor gebruik van de databases RadioDeck, SHOUTcast Radio en Icecast Directory. De app bevat een zoekfunctie, waardoor je snel een leuk radiostation kunt vinden. Een nadeel van de app is dat je niet in één keer kunt zoeken in alle drie de databases. Dit zul je één voor één moeten doen. Wel kun je een favorietenlijst maken die zenders uit verschillende databases combineert. Vanuit de app is het mogelijk om muziek op te nemen. Internet Radio Box is voor 79 eurocent in de App Store verkrijgbaar.

Internet Radio Box bevat erg veel verschillende radiostations

1. TuneIn Radio Pro

TuneIn Radio Pro is een app die 50.000 internet radiostations bevat. Het is mogelijk de app te minimaliseren terwijl de muziek door blijft spelen, zodat je TuneIn Radio als achtergrondmuziek kan gebruiken. Stations kunnen worden gezocht op genre, aan de hand van trefwoorden of op locatie. Daarnaast is het mogelijk om tot dertig minuten terug te spoelen, waardoor je een leuk nummer nogmaals af kunt spelen. De app is voorzien van een timer waarmee je de app automatisch kunt laten afsluiten. Dit is met name handig als je het prettig vind om met een muziekje in slaap te vallen. Een handige functionaliteit van TuneIn Radio Pro is dat je TuneIn Radio Pro is het opnemen van radiouitzendingen. TuneIn Radio Pro is voor 79 eurocent in de App Store te downloaden.

0 Reactie(s) op: De beste iPhone radio-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.