De best scorende apps uit 2010

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 december 2010 11:48

Nieuws

Apple heeft onder de naam iTunes Rewind 2010 de beste apps voor de iPhone en iPad op een rijtje gezet. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen de best gedownloade betaalde en gratis apps en de hard stijgende apps. Per rubriek is vervolgens onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën apps zoals boeken, games, amusement en muziek. Ook is er een totaallijst bekend gemaakt waarin alle apps uit alle categorieën voorkomen. Per categorie is een top 10 opgesteld.

Door de vele categorieën die per rubriek zijn opgesteld noemen wij hier slechts een selectie uit. Hierbij hebben wij besloten ons te concentreren op de iPhone apps. Voor de volledige lijsten van de beste iPhone apps kun je terecht bij de top 10 gratis apps, top 10 betaalde apps en top 10 van de hardste stijgers. Voor de beste iPad apps kun je terecht bij de top 10 gratis apps, top 10 betaalde apps en top 10 van de hardste stijgers.

Onder alle gratis apps scoort Facebook het best. Een tweede plaats gaat naar Skype, waarna Windows Live Messenger en Talking Tom Cat volgen. Andere apps in de top 10 over alle gratis apps zijn Angry Birds Light, Paper Toss en Shazam. In de categorie boeken scoren de apps Stanza en La Divina Commedia het best. Bij games staat Angry Birds lite op nummer één en Paper Toss op twee. Van de gratis muziekapps is Shazam het populairst en staat ook de Radio 538 player in de top 10.

Bij betaalde apps ziet de top 10 er anders uit. Als we kijken naar alle betaalde apps scoren met name navigatie-apps goed. Zo staat TomTom West-Europa op één, Navigon MobileNavigation op twee en TomTom Europa op drie. Andere apps die in deze top 10 voorkomen zijn Shazam Encore en WhatsApp Messenger. Ook onder de betaalde apps is onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën. De populairste betaalde boeken app blijkt Comics te zijn. Bij amusement scoort de app Akinator, die je gedachtes leest en je verteld over wie je denkt door een paar simpele vragen te beantwoorden, hoog. Ook FatBooth en iBeer scoren in deze categorie goed.

De Angry Birds-apps scoren in verschillende categorieën erg goed

Ook bij betaalde games heeft Angry Birds de eerste plek veroverd. Het gaat hierbij om de standaard versie van het spel die je voor 79 eurocent kunt aanschaffen. Op nummer twee is Grand Theft Auto: Chinatown te vinden. Bij muziek staat Shazam Encore, de betaalde versie van Shazam, op nummer één.

De snelst stijgende app van alle apps in de App Store was in 2010 TomTom West-Europa. Opnieuw wordt deze lijst overheerst door navigatie-apps, aangezien plaats twee en drie opnieuw ingenomen worden door NAVIGON MobileNavigation en TomTom Europa. Verder Angry Birds ook in deze lijst bij games op nummer één. In de categorie lifestyle scoort de app 20 Minute Meals – Jamie Oliver het best.

Een leuk detail is overigens dat in de categorie nieuws Nederlandse apps het goed doen. Zo staan bij de gratis nieuws apps voor de iPhone zowel NOS Teletekst, De Telegraaf als NU in de top 10. Bij de iPad is dit NU HD en De Telegraaf HD.

0 Reactie(s) op: De best scorende apps uit 2010

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.