De automatische spellingscorrectie uitschakelen in OS X

Door: chwhynny-overbeeke | 05 november 2015 09:45

How To

Iedereen maakt typfouten. Gelukkig heeft OS X ingebouwde spellingscorrectie die je automatisch corrigeert terwijl je verder typt. Maar wat als je dit liever niet wilt? Hier leggen we uit hoe je de functie uit kunt schakelen.

In veel Mac OS X apps wordt tijdens het typen je spelling automatisch gecontroleerd en gecorrigeerd. Verkeerd gespelde woorden worden rood onderstreept en je krijgt suggesties voor de juiste spelling te zien. Is er slechts één suggestie, dan wordt het woord automatisch gecorrigeerd als je verder typt. Zijn er meerdere suggesties, dan moet je zelf één van de suggesties kiezen. Om suggesties te negeren moet je op je toetsenbord op Escape drukken. Lees ook: Zet de autocorrectie op iPhone en iPad naar je hand.

Het kan wellicht vervelend zijn als je spelling automatisch gecorrigeerd wordt wanneer je erg snel typt. Als je een bepaald woord typt dat eigenlijk gewoon goed is maar door OS X als fout wordt beschouwd (bijvoorbeeld een naam), en je blijft doortypen omdat je lekker snel bezig bent, dan wordt het woord verkeerd gecorrigeerd en dit blijft daarna vaak onopgemerkt. Daarom kan het zijn dat je de spellingscorrectie liever uit wilt schakelen. Dit kan voor specifieke apps of voor het gehele systeem.

Als je voor specifieke apps de automatische spellingscorrectie uit wilt schakelen, moet je in de app naar Wijzig > Spelling en grammatica gaan en het vinkje weghalen bij Corrigeer spelling automatisch.

Wil je dat de automatische spellingscorrectie op het gehele systeem wordt uitgeschakeld, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Tekst en haal het vinkje weg bij Corrigeer spelling automatisch.

Om de spellingscorrectie weer in te schakelen hoef je alleen maar het vinkje terug in het vakje te zetten.

0 Reactie(s) op: De automatische spellingscorrectie uitschakelen in OS X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.