De 8 beste apps van juli

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 19 juli 2014 09:00

Mac

Iedere maand schotelen we je een aantal apps voor dat ons is opgevallen. Praktisch, mooi, handig of gewoon leuk. Alles komt aan bod. Hier de beste apps voor de maand juli.

Office voor iPad

Prijs: Gratis (plus abonnement om te bewerken)

Eindelijk kun je ook Microsoft Office gebruiken op je iPad! Word, PowerPoint en Excel zijn als losse apps in de iTunes-store gratis verkrijgbaar. Als je de app(s) geïnstalleerd hebt, kun je deze eenvoudig gebruiken om je documenten, presentaties en spreadsheets te bekijken, op je iPad of in je OneDrive (andere clouddiensten worden niet ondersteund).

Wil je echter deze bestanden ook bewerken, dan heb je een Office 365-abonnement nodig (10 euro per maand of 99 euro per jaar). Het uiterlijk van de apps is erg praktisch en tegelijkertijd vergelijkbaar met de Office-programma's die je kent van de pc. Het Lint is wel wat aangepast voor aanraakschermen: de tabbladen zijn gebleven, maar wijzigingen breng je eenvoudig aan met schuifknopjes. Voor Excel is zelfs een eigen toetsenbordje op te roepen. Uiteraard zijn de mogelijkheden vergeleken met de pc-versie iets beperkter, maar ondanks dat zijn we erg in onze nopjes dat Office nu eindelijk ook op iPads verkrijgbaar is.

Plex

Prijs: € 4,49 (iOS), € 3,64 (Android)

Als je de Plex Mediaserver op je pc hebt geïnstalleerd, kun je via de Plex-applicatie mediabestanden (foto's, video's en muziek) die op je pc staan, afspelen of terugkijken op je smartphone of tablet.

Omdat de mediabestanden vanaf je pc worden gestreamd, moet de pc wel aan blijven staan. Als je een Chromecast hebt, kun je zelfs je smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening om de mediabestanden op de tv af te spelen. Hoe je dat doet, lees je op onze website: http://ct.link.ctw.nl/chromec.

Knock Lock

Prijs: Gratis

Je Android-toestel vergrendelen door erop te dubbeltikken. Dat is heel praktisch. Met de basale app Knock Lock stel je dat in. Je wijst een plek op het scherm aan en stelt in hoe groot de plek moet zijn.

Vanaf dat moment vergrendel je je toestel door twee keer op die plek te tikken. Het maakt niet uit in welke app je bezig bent. Handig en snel, maar wijs wel een kleine plek op het scherm aan die je doorgaans niet te vaak gebruikt. Want die plek werkt niet meer voor andere doeleinden.

Hello SMS

Prijs: Gratis

Sms'en op je Android doe je meestal via een wat ouderwets ogende standaardapplicatie of via Google Hangouts. Je kunt ook kiezen voor een andere app om mee te sms'en. Hello SMS ziet er fraai uit en werkt praktisch, door de sms-conversaties links in het scherm in tabjes te plaatsen.

Ook kun je er net even wat meer mee instellen. Bijvoorbeeld of het toestel uit stand-bymodus moet komen bij het ontvangen van een sms. Ook is het mogelijk om profielfoto's te synchroniseren van contactpersonen die ook een Facebook-profiel hebben.

Impala

Prijs: Gratis

Is jouw fotogalerij ook zo'n ongeordend zooitje? Met Impala (ook voor Android) breng je wat orde in de chaos. De app analyseert je foto's en categoriseert ze vervolgens. Voedsel, gebouwen, landschappen, mensen (inclusief gezichtsherkenning) etc.

De eerste scan van alle foto's op je apparaat kan vrij lang duren, natuurlijk afhankelijk van het aantal foto's op je toestel. Impala kan ook gebruikt worden om foto's mee te schieten, handig hierbij is dat je meteen te zien krijgt in welke categorie de foto belandt.

GoDaddy GoMobile

Prijs: Gratis

Een website ontwikkelen op je iPhone? Het zal het je verbazen hoe eenvoudig het gaat met deze app (die voor de recente overname door GoDaddy nog M.dot heette). Op basis van fraaie sjablonen heb je binnen een paar minuten een website gecreëerd (met een paar pagina's, beeld en wat tekst).

En die is dan zowel voor desktop als mobiel geschikt. Het betekent dat je onderweg van je huis naar je werk in de trein een website kunt ontwerpen en uploaden.

Colorschemer

Prijs: Gratis

Deze app kan je een berg werk besparen, bijvoorbeeld wanneer je probeert je huis in te richten. Colorschemer biedt namelijk een overzicht van kleurpaletten: kleuren die door gebruikers van de app bij elkaar zijn gezocht. Niet alle paletten zijn even mooi, maar ze zijn stuk voor stuk gebaseerd op smaak in plaats van wetenschap. Je kunt dingen creëren in kleurstellingen die mensen wellicht nooit achter je hadden gezocht.

Sum05

Prijs: Gratis

Even filosofisch doen: wat is creëren precies? Is creëren iets maken dat tastbaar is? Of is het bedenken van een goed idee ook een creatie? Sum05 is een app waarmee je willekeurige kunst kunt creëren.

Schud en kantel je iPhone, tik op het scherm, trek lijnen en beïnvloed zo de patronen die op het scherm getekend worden in de prachtigste kleuren. Talent heb je er niet voor nodig, maar de acties die jij uitvoert bepalen het eindresultaat.

1 Reactie(s) op: De 8 beste apps van juli

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 19 juli 2014 18:06 Anoniem
    Lullig, ze kunnen het weer inslikken.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.