De 27 beste apps voor iOS op een rij

Door: kristian-van-tuil | 20 januari 2012 13:48

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Games

Heb je kort even niets te doen, bijvoorbeeld wanneer een trein vertraagd is of een afspraak op zich laat wachten, dan is Bejeweled Blitz een leuk en verslavend puzzelspel waarmee je maximaal 60 seconden per game kwijt bent. Het spel, waarin het doel is reeksen van 3 of meer edelstenen van dezelfde kleur te maken, is gekoppeld aan Facebook waardoor je altijd tegen bekende mensen speelt, die niet tegelijkertijd online hoeven zijn. (iPhone & iPad)

Een game die doet denken aan Zelda en Diablo is Heroes vs. Monsters, die met name op de iPad prettig speelbaar is. Doel van de game is met één tot vier krijgers alle monsters af te slachten die je tijdens je avontuur door een middeleeuws aandoend rijk tegenkomt. Het verslavende hieraan: de game werkt met skillpoints, items die je kunt opwaarderen en een systeem waarmee je constant de samenstelling van je team kunt wisselen, waardoor de game ook na uren spelen uitdagend blijft. (iPhone & iPad)

Vrijwel iedereen die over een iOS-apparaat beschikt is bekend met het fenomeen Angry Birds, waarin je met boze vogeltjes eierenstelende varkens omver moet kegelen. De App Store biedt talloze varianten op dit concept, waarvan in mijn ogen Trucks and Skulls een van de beste is. In deze game dien je met vrachtwagens doodshoofden omver te springen en rijden, wat gebeurt onder het genot van stevige rock- en metalmuziek. (iPhone & iPad)

De volgende aanbeveling is tevens een waarschuwing: Grand Prix Story. Deze telg in de serie managementgames van Kairosoft, waarvan ook varianten over voetbal, supermarkten en gamedevelopment bestaan, is typisch zo'n game die - wanneer je er eenmaal aan begonnen bent - je dagenlang zoet houdt. Dodelijk voor je sociale leven en deadlines, maar heerlijk als je toch niets beters te doen hebt. (alleen beschikbaar voor iPhone)

Radio en TV

Wil je naar webradio luisteren, dan zijn er talloze apps waarmee dat mogelijk is. Een prettige, prachtig visueel vormgegeven app die altijd werkt is Tunemark Radio. Nadeel van deze app is wel dat enkel ShoutCast-stations doorzocht kunnen worden en geen stations van bijvoorbeeld IceCast. Wel kun je eigen streams toevoegen en zelf zaken als de bufferlengte instellen. Een app met bredere ondersteuning voor stations, maar die grafisch minder oogt is Internet Radio Box. (iPhone & iPad)

Je kent het wel, je zit op je werk en plotseling is er sprake van 'breaking news', denk maar aan de aardbeving in Japan, 9/11 of een spoeddebat in de Tweede Kamer. Om zoiets te kunnen volgen op je werk of in de trein biedt NOS Journaal uitkomst, waarmee je via de zenders Politiek24 en Journaal24 een livestream met video op je iPhone of iPad kunt tonen. Zo hoef je niets te missen. (alleen beschikbaar voor iPhone)

Een app die zich prima leent voor ontspanning tijdens nutteloze momenten is de onlangs uitgebrachte Dumpert-app van GeenStijl, waarmee je eenvoudig al die korte, maar grappige en bizarre video's op je iPhone of iPad kunt bekijken. De app haalt het qua functionaliteit nog niet bij de website, maar daar komt in de toekomst ongetwijfeld verandering in. (iPhone & iPad)

Reizen

Treinreizigers en bustoeristen opgelet: de apps Trein en 9292ov Pro mogen op jouw iPhone absoluut niet ontbreken. Het grote voordeel van Trein is dat je snel reizen kunt plannen, van alle stations de actuele vertrektijden kunt opvragen en dat je bij vertragingen op de minuut kunt zien hoe lang deze gaan duren. (Dit in tegenstelling tot de informatieborden op de stations, die slechts op vijf minuten nauwkeurig de vertraging aangeven.)

9292ov Pro is met name handig wanneer je privé of voor werk met het openbaar vervoer ergens naartoe wilt of weer terug naar huis en je hebt geen idee hoe je dat zou moeten aanvangen. Alle bushaltes van Nederland staan in de app, daarbij weet je ook direct hoeveel de reis voor je ov-chipkaart gaat kosten. (beide alleen beschikbaar voor iPhone)

0 Reactie(s) op: De 27 beste apps voor iOS op een rij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.