De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

Door: Evi Maquoi | 07 april 2014 10:30

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De drie biggetjes

Prijs: € 4,49

Deze app bewijst dat je van een oud sprookje ook nog iets heel aantrekkelijks kunt maken. Verbluffende prenten met flink wat animaties, coole geluidseffecten en een stevige portie interactie zorgen dat deze app zijn geld meer dan waard is.

Je kunt trouwens zelf kiezen of je het verhaal wilt laten voorlezen of liever zelf de verteller bent. Wil je het verhaal niet in één avond vertellen, dan kun je een bladwijzer gebruiken en morgen verdergaan.

Kinderboek - Witlof met pootjes

Prijs: € 1,79

Peter heeft een heel eigenaardige vader. Hij werkt in een laboratorium en werkt hier aan bijzonder fruit en gekke groenten: tomaatjes zo klein als besjes, een appel in de vorm van een banaan en ... witlof met pootjes. Het verhaal is erg leuk en stimuleert de fantasie van kinderen. De prenten zijn gedetailleerd en interactief.

Wedden dat je zoon of dochter elke keer iets nieuws ontdekt? Is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Voor 5 jaar en ouder

Wolfie

Prijs: € 0,89

Wolfie is vijf en wil later uitvinder worden. Hij droomt over allerlei machines en als hij wakker is, probeert ie ze zelf te bouwen. Jouw zoon of dochter mag in dit verhaal allerlei keuzes maken. Op die manier kun je het verhaal blijven lezen en elke keer anders eindigen. Is je zoon of dochter geïntrigeerd door uitvinders?

Wolfie leert je ook over grote namen zoals Isaac Newton en Leonardo Da Vinci. Origineel en boeiend verhaal!

Jungleboek HD - SO

Prijs: € 3,99

Het verhaal van Mowgli die opgevoed wordt door een roedel wolven is je wellicht wel bekend. Deze app vertelt het verhaal op een mooie en leerzame manier. De plaatjes zijn volledig geanimeerd en tijdens het lezen lichten de woorden op om de leesvaardigheid van je zoon of dochter te verbeteren.

Elk woord kan apart uitgesproken worden en voor moeilijke woorden kun je een verklaring opvragen. Er is een modus in drukletter en geschreven letters.

Het avontuur van Mika

Prijs: € 1,79

Houdt je zoon of dochter van fantasierijke verhalen? Dan zit je bij Het avontuur van Mika goed. Mika mag voor het eerst met zijn oma mee op ontdekkingstocht in een onbekend bos. In het groene struikgewas beleven ze een magisch avontuur.

De wondermooie prenten, leuke animaties, speciale geluidseffecten en spannende verhaallijn zuigen je kind mee in het avontuur. Als extraatje krijg je nog enkele puzzels en een memo-spel.

1 Reactie(s) op: De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 april 2014 12:40 Anoniem
    Ook leuk: het prentenboek 'De Smoezels vieren een verjaardag' als app, met veel interactiviteit en leuke spelletjes!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.