ClamXav 2.1.1

Door: Robbin Ooijevaar | 19 mei 2011 13:12

Review

De populariteit van Macs heeft helaas tot gevolg dat het platform steeds interessanter wordt voor de makers van malware. Gelukkig zijn er nog maar weinig virussen voor OS X ontwikkeld, maar onbeschermd met uw Mac werken is niet aan te raden. Het gratis antivirusprogramma ClamXav biedt een oplossing.

Download het van de website en wacht tot het ClamXav-venster verschijnt. Sleep ClamXav naar de map Programma’s om het te installeren. Bewaar het gedownloade bestand, want dat hebt u nodig als u ClamXav ooit zou willen verwijderen. Ga naar de map Programma’s en start ClamXav. De eerste keer zal de ‘echte’ installatie plaatsvinden. Doorloop de stappen, waarbij u aan het eind kunt aangeven of u gebruik wilt maken van automatische updates. Kies daarvoor en laat de nieuwste antivirusbestanden automatisch downloaden. Na al die stappen hebt u eindelijk toegang tot het ClamXav-scherm. Selecteer de mappen die u wilt controleren en kies Start Scan. ClamXav zal een volledige controle uitvoeren op uw computer. Kleine kans dat er iets mis is, maar het geeft een veilig gevoel en voldoende bescherming. Houd er rekening mee dat uw e-mail ook wordt gescand en dat ook Windows-virussen worden getoond. Die kunnen weinig schade aanrichten op uw Mac, maar door ze te verwijderen, voorkomt u dat ze zich via uw systeem verspreiden.

ClamXav 2.1.1

Freeware

Taal Engels

Download Windows 12,9 MB

OS Mac OS X

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: ClamXav 2.1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.