Chronic Dev Team verzamelt crashrapporten om kwetsbaarheid in iOS 5 te vinden

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 november 2011 17:34

Nieuws

Het Chronic Dev Team heeft een tool uitgebracht waarmee je crashrapporten van je iOS-apparaat kunt doorsturen naar het hackteam. De hackers hopen hierdoor een exploit te vinden die een untethered jailbreak van iOS 5 mogelijk maakt.

De tool, de Chronic-Dev Crash Reporter, verzamelt alle crashrapporten die op een iOS-apparaat zijn aangemaakt en stuurt deze door naar een server van het Chronic Dev Team. Ook Apple verzamelt crashrapporten om kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen. De tool helpt Apple dan ook om jailbreakers een stap voor te blijven. Dit mechanisme zit ingebouwd in iTunes.

Om een voorsprong op Apple te behalen stelt de Chronic-Dev Crash Reporter de crash reporter van Apple buiten werking. Hierdoor worden de crashrapporten niet langer naar Apple verzonden en ontvangt dus alleen het Chronic Dev Team deze rapportages.

Het Chronic Dev Team kondigde voor de lancering van iOS 5 aan vijf exploits te hebben gevonden die een untethered jailbreak van iOS 5 mogelijk zouden maken. Posixninja stelt in een blogpost op de website van greenpois0n dat Apple deze kwetsbaarheden nog voor de lancering van iOS 5 heeft weten te verhelpen.

Op dit moment is een betaversie van de Chronic-Dev Crash Reporter beschikbaar voor de Mac. Het team zegt binnen vierentwintig uur een definitieve versie van de tool voor zowel Mac OS X als Windows beschikbaar te stellen.

0 Reactie(s) op: Chronic Dev Team verzamelt crashrapporten om kwetsbaarheid in iOS 5 te vinden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.