Chrome voor iPhone en iPad populair maar traag

Door: andreas-udo-de-haes | 29 juni 2012 10:39

iPad

Google heeft Chrome uitgebracht voor iOS. De browser is direct de meest gedownloade app, maar de prestaties vallen tegen omdat Apple gebruik maakt van een oude, trage Javascript-engine.

Google Chrome, volgens het concern momenteel de meest populaire browser ter wereld, is nu ook beschikbaar voor de iPhone en iPad. Tevens is Chrome de standaardbrowser op Android 4.1 geworden.

Google presenteerde de mobiele browser op developer-conferentie I/O. Binnen een paar uur nadat de software in Apples App Store was verschenen, stond hij bovenaan de lijst 'Top gratis apps'.

Voor bestaande Chrome-gebruikers

Chrome op iOS is vooral bedoeld voor mensen die Chrome al gebruiken op andere computers, zodat ze hun instellingen, favorieten en openstaande pagina's kunnen syncen.

Snelheid, een van de speerpunten van Googles reclame voor Chrome, speelt niet mee, want de browser is een stuk trager dan de mobiele Safari. Dat ligt aan Apple, die niet wil dat andere browsers als complete native app draaien op iOS.

Brakke Javascript engine

Chrome gebruikt niet zijn eigen browser-engine, maar gebruikt die van Safari. Daarnaast is Chrome gedwongen tot het gebruik van UIWebView, en die werkt met een oudere en tragere Javascript-engine dan Safari zelf. Uit de eerste Javascript-benchmarks blijkt inderdaad dat Chrome vier keer trager is dan Safari. Gebruikers kunnen Chrome ook niet als default browser instellen, die optie heeft iOS niet.

Google Drive op iOS

Naast Chrome is ook opslagdienst Drive beschikbaar voor iOS, al is de versie nog zeer basaal. Documenten online of offline lezen kan, maar aanmaken en wijzigen kan vooralsnog niet. Drive op andere platforms biedt nu eindelijk weer offline editing. Dat kon jaren geleden al, tot Google de stekker uit Gears trok.

Google heeft Drive in de backend een update gegeven, zodat het programma nu automatisch foto's en gescande tekst herkent.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Chrome voor iPhone en iPad populair maar traag

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.