Chinese leverancier van Apple krijgt sancties opgelegd wegens milieuvervuiling

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 februari 2013 14:43

iPad

Riteng, een leverancier van Apple, krijgt sancties opgelegd van de overheid in Shanghai, China wegens milieuvervuiling. De producent van behuizingen voor de iPad zou vervuild water hebben geloosd in een lokale rivier, met schade aan het milieu tot gevolg.

The Financial Times meldt dat de lokale rivier tijdens het lozen van het afval een melkwitte kleur zou hebben gekregen. Vissen in de rivier zouden zijn gestorven en het water zou niet langer gebruikt kunnen worden om gewassen van water te voorzien. Een bron van The Financial Times stelt dat de fabriek van Riteng in de afgelopen twee jaar bijna wekelijks afval in de rivier heeft gedumpt.

Geen vis meer in de rivier

He Yinfang, een werknemer van de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij het industrieterrein waar de fabriek van Riteng is gevestigd, zegt tegen The Financial Times: “Voorheen waren er zowel vissen als schaaldieren in de rivier aanwezig die we konden eten. Nu is er geen enkele vis meer te vinden. Zodra het water wit kleurt kunnen we het water niet meer gebruiken om gewassen te bewateren”.

Casetek, het moederbedrijf van Riteng, laat in een reactie aan The Financial Times weten dat de vervuiling is ontstaan doordat medewerkers tijdens het reinigen van installaties niet de juiste procedures hebben gevolgd. Casetek stelt dat de vervuiling niets te maken heeft met de productie die in de fabriek plaats vind en stelt dat deze voor zover het het bedrijf heeft kunnen nagaan is ontstaan door menselijke fouten. Het moederbedrijf van Riteng belooft te zullen samenwerken met de overheid.

0 Reactie(s) op: Chinese leverancier van Apple krijgt sancties opgelegd wegens milieuvervuiling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.