Carbon Copy Cloner 3.4.4

Door: frank-de-graaf | 12 april 2012 13:16

Review

Apple's Time Machine werkt heerlijk als u back-ups wilt maken. U hoeft het programma maar één keer in te stellen en daarna hebt u er geen omkijken meer naar. Door deze back-upfunctie is Carbon Copy Cloner (CCC) wat op de achtergrond geraakt. Dat is niet terecht, want aan dit geweldige back-upprogramma worden nog steeds nieuwe functies toegevoegd.

Het belangrijkste voordeel van CCC is dat u ook met een gecrashte schijf in uw Mac gewoon verder kunt werken. Bij de meeste Macs is het vervangen van de harde schijf een klus die alleen door een reparatiecentrum kan worden verricht. Buiten dit voordeel is het sowieso een goed idee om een extra back-up achter de hand te hebben. Mocht er een probleem zijn met de eerste back-up, dan bent u toch niet al uw foto's, muziek en films voorgoed kwijt. CCC werkt eenvoudig. Selecteer de bronschijf en bepaal waar u uw back-ups wilt opslaan. De snelst werkende en meest uitgebreide optie is het gebruik van een usb-schijf vanaf waar u uw Mac ook kunt booten. Alternatieven, zoals een netwerkschijf, zijn echter ook prima. Het terugzetten van data gaat al net zo eenvoudig als het maken van een back-up. CCC is gratis, maar de makers moedigen u wel aan om een donatie te doen.

Carbon Copy Cloner is een perfecte tool als u meer zekerheid wilt.

Carbon Copy Cloner 3.4.4

Freeware

Taal Engels

Download 6 MB

OS Mac OS X 10.4 of hoger

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: Carbon Copy Cloner 3.4.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 augustus 2014 15:24 Anoniem
    Programma werkt mooi en eenvoudig .
    Heb een vraagje met het opstarten van de schijf moet het onder de knop van off inhouden om hem op te starten is dit te omzeilen ?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.