Bouw je eigen website met Wix en Impress.ly

Door: Dirk Schoofs | 04 december 2016 08:15

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
Impress.ly: bijna volautomatisch, maar niet gratis

Tip 01: Impress.wie?

Een website maken in minder tijd dan het duurt om dit artikel te lezen? Het kan, als je tenminste al een (oude) website hebt en/of beschikt over een Facebook Business-pagina. Maar zelfs al heb je geen van beide, dan nog bouw je zonder software te installeren stijlvolle, moderne websites met deze online editor. Impress.ly scant informatie van online bronnen en gebruikt die gegevens om – binnen 120 seconden – een responsieve website samen te stellen. Wil je weten of Impress.ly iets voor je is? Bekijk dan eerst wat voorbeelden, zoals die van de band Ruth. Op die manier krijg je een goede indruk van de mogelijkheden.

Tip 01 Laat je inspireren door de voorbeelden in de Impress.ly-omgeving waarin ook alle filmpjes en audiobestanden beschikbaar zijn.

Prijskaartje

Het is met Impress.ly niet mogelijk een website gratis te publiceren. Zelfs al ben je tevreden met de Impress.ly domeinnaam, dan nog zul je moet betalen voordat de wereld je creatie kan zien.

Tip 02: Bronnen

De editor draait net zo vlot op een mobiel toestel als op de computer. Je kunt dus heel makkelijk met de computer aan je site werken en later bijvoorbeeld via een tablet of smartphone nieuwe items aan je webshop toevoegen.

Om te starten surf je naar my.impress.ly en maak je een account aan. Vervolgens vraagt Impress.ly je Facebook Business-pagina of het webadres van je bestaande website. De editor laat je kiezen uit vier basisstijlen: Restaurant, Musician, Health&Beauty of Personal. In het volgende venster wil Impress.ly weten of je producten wilt verkopen op je website. Een venster verder zie je hoe de verschillende elementen van je website één voor één binnenlopen.

Tip 02 In het begin heb je de keuze uit slechts vier categorieën, maar achteraf kun je ieder detail nog wijzigen.

Tip 03: Preview

Het is prettig te zien hoe de voorgestelde stijlen en achtergronden al zijn aangepast aan de geselecteerde doelgroep. Impress.ly laat je in de volgende stop kiezen uit nog eens tien frisse stijlen die binnen de geselecteerde doelgroep passen. Een muisklik verder verschijnt de weergave van een iPhone waarin je door automatisch gegenereerde de inhoud kunt navigeren. Rechtsbovenaan staan de knoppen om je creatie te bekijken op een smartphone, op een tablet of op een computerscherm.

Tip 03 Je merkt hoe Impress.ly in de volgende stap afbeeldingen van je Facebook Business-pagina of oude website heeft gebruikt.

Tip 04: Inhoud aanpassen

De 120 seconden zijn voorbij en je beschikt dus al over een responsieve website die vlot navigeert. Nu kun je de inhoud en lay-out tot in detail aanpassen. En dit valt natuurlijk niet binnen twee minuten, zoals je zult snappen. Om extra basiselementen toe te voegen, klik je op de knop Customize Now of Continue building. Op die manier kom je bij de editor. In het tabblad Edit Content voeg je de inhoud toe die Impress.ly zelf nog niet heeft opgehaald, of je past de automatisch ingevoerde inhoud aan. Via de knop Add more content voeg je extra webpagina’s toe. Denk daarbij aan een mailformulier, een FAQ-lijst, een contactpagina, een evenementenagenda, een kaart met Points of Interest, een menukaart …

Tip 04 120 seconden later staat je website in zijn ruwe vorm klaar.

Tip 05: Skins

Wat je ook kiest, de combinaties blijven stijlvast. Dat is vooral te danken aan het feit dat Impress.ly geen ruimte laat voor blunders. Aan de hand van verschillende skins bepaal je de weergave. Terwijl je meer vertrouwd raakt met de editor, kun je je website steeds verder personaliseren, zodat jouw site er straks helemaal anders uitziet dan de sites van andere Impress.ly-gebruikers.

Tip 06: Webwinkel

Via de optie Yes, include a store of via het tabblad Manage Store creëer en beheer je zonder veel gedoe een eigen webshop. Gaat het om een restaurant of een artiest dan kun je dit koppelen aan een reserveringssysteem. Gaat het om de online verkoop van producten dan krijgt ieder item een pagina waarin je de info, afbeelding, prijs, beschikbaarheid en munteenheid invult. Het is zelfs mogelijk de voorraad weer te geven, zodat de klant weet hoeveel stuks van ieder item er nog beschikbaar zijn.

0 Reactie(s) op: Bouw je eigen website met Wix en Impress.ly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.