Beste iPad-apps: nieuws

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 december 2012 17:04

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6
  7. pagina 7

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar nieuwsapps? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Beste iPad-apps: spelletjes

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 23 december 2012. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan pagina kunt vinden.

Nieuws

32. AutoWeek Video

Blijf jij graag op de hoogte van het laatste autonieuws? Dan is de app AutoWeek Video iets voor jou. De app geeft je gratis toegang tot alle video’s die AutoWeek publiceert. Het gaat hierbij om journals, rij-impressies, autonieuws, dubbeltesten en duurtesten. De video’s zijn onderverdeeld in categorieën, waardoor je snel de voor jou interessante video’s kunt vinden. Het is echter ook mogelijk een overzicht van alle video’s te bekijken. Wil je een video die je eerder hebt gezien nogmaals bekijken? Dan kan je deze opzoeken via de zoekmachine. Video’s zeggen zeker bij auto’s aanzienlijk meer dan tekst of afbeeldingen. AutoWeek Video speelt hierop in en houdt je met behulp volledig op de hoogte van het laatste autonieuws. Dit maakt de app dan ook een aanrader. AutoWeek Video is gratis in de App Store te downloaden.

Blijf op de hoogte van het laatste autonieuws met AutoWeek Video

31. NUsport

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sport? Dan is de app NUsport voor jou een aanrader. De app voorziet je van nieuws over alle mogeijke sporten. Nieuws dat je interessant of leuk vind kan je uiteraard doorsturen naar vrienden via Twitter, Facebook en email. Standaard zijn voor de sporten voetbal, wielrennen, autosport, tennis en schaatsen tabbladen beschikbaar, waarop het nieuws over deze sporten wordt verzameld. Het is echter ook mogelijk zelf voor andere sporten tabbladen toe te voegen. Met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen is ook hier een tabblad voor aanwezig. NUsport is een prettige app om de hoogte te blijven van het laatste nieuws over sport. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws met NUsport

30. Condition ONE

Condition ONE (C1) is een nieuwsapp die je het gevoel bij een belangrijke gebeurtenissen zelf aanwezig te zijn. In de app kan je video's downloaden van geruchtmakende gebeurtenissen in de wereld. De video's zijn opgenomen vanuit het gezichtsveld van een mens, waardoor deel lijkt te nemen aan de gebeurtenis. In deze video's heb je de mogelijk zelf te bepalen waar je naar kijkt, door de camera te bewegen. Dit doe je door met je vinger simpelweg over het scherm te swipen. In C1 bepaal je dus zelf waar je in een video naar kijkt, waardoor je de beelden intensief beleeft. De app bevat naast video's over nieuwsfeiten ook video's over sport, reizen, muziek en mode. C1 is een erg interessante app die op een vernieuwende manier nieuwsfeiten brengt. De app is daarnaast gratis te downloaden in de App Store en dus een aanrader!

Kijk vrij rond in video's over bijvoorbeeld nieuwsfeiten

29. Lees dit boek

Lees dit boek is een app iedere liefhebber van e-boeken op zijn iPad moet hebben. Met de app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over e-boeken. Je krijgt wekelijks de nieuwste boeken gepresenteerd, die je net als in de boekenwinkel rustig kunt doorbladeren. Om dit mogelijk te maken zijn per boek een flink aantal pagina's beschikbaar. De app presenteert per week vier nieuwe boeken en belooft altijd 24 verschillende boeken beschikbaar te hebben. Via Lees dit boek kan je direct e-boeken aanschaffen. Daarnaast worden sommige boeken tijdelijk gratis aangeboden, wat natuurlijk in de kosten kan schelen.

Lees dit boek houdt je op de hoogte van nieuwe e-boeken

28. Auto Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste autonieuws? Dan is de app Auto Nieuws iets voor jou. In de app wordt het nieuws van de websites TopGear.com, Autoblog.nl, Autoweek.nl, NU.nl/auto, Carros.nl, Autowereld.nl, Auto55.be, Autojunk.nl en Autovandaag.nl verzameld. Alle websites hebben een eigen kolom, waardoor het nieuws netjes geordend blijft en je snel door alle informatie heen kan gaan. Per keer zie je drie kolommen en dus drie websites op het scherm. Om de vorige of volgende drie websites in beeld te krijgen swipe je het beeld simpelweg naar links of rechts. Het is ook mogelijk websites die je liever niet terug ziet in de app ontzichtbaar te maken. Auto Nieuws is een app die precies doet wat het belooft en je een compleet beeld geeft van het laatste autonieuws. De app is gratis te downloaden in de App Store.

Auto Nieuws verzamelt het laatste autonieuws voor je op een centrale plek

27. Zite

Zite is een app die nieuws voor je verzameld en op een centrale plek presenteert. De app is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt een lijst te zien waarin je de voor jou interessante onderwerpen en websites kunt aanvinken. Op basis van deze informatie verzamelt Zite nieuws voor je van allerlei bronnen. Hier begint het echte werk van Zite echter pas. De app analyseert vervolgens je gedrag tijdens het gebruiken van de app en probeert te bepalen welke artikelen je interessant vind. Door deze analyse moet het nieuws dat Zite je presenteert na verloop van tijd steeds beter gaan aansluiten op je interesses. Met behulp van Zite zul je dan ook al snel nieuws lezen van websites waar je doorgaans niet zou komen. Zite is gratis te downloaden in de App Store en absoluut het proberen waard.

Zite analyseert je leesgedrag om artikelen beter op je interesses te laten aansluiten

26. Google Currents

Google Currents is een nieuwsapp die de concurrentie aan gaat met Flipboard. In de app kan je een grote hoeveelheid nieuwsbronnen verzamelen, die je vervolgens op je gemak kunt bekijken. Google Currents biedt je de mogelijkheid in korte tijd een grote hoeveelheid nieuwsberichten te scannen, door van ieder nieuwsartikel de eerste alinea weer te geven. Interessante berichten kunnen worden geopend met behulp van de ingebouwde browser, waarna je de originele website te zien krijgt. Voor het toevoegen van nieuwsbronnen kan je gebruik maken van de ingebouwde zoekmachine. Daarnaast kan je bladeren door een verzameling nieuwsbronnen die de app voor je heeft verzameld. Iets wat als nadeel van Google Currents gezien kan worden is het feit dat je verplicht moet inloggen op je Google Account om de app te kunnen gebruiken. De app is gratis te downloaden in de App Store en is een goed alternatief voor Flipboard.

Google Currents verzamelt het nieuws van verschillende bronnen op een centrale plek

25. 7 Billion

Onlangs is de 7 miljardste mens op aarde gekomen. Naar aanleiding van deze mijlpaal heeft National Geographic de app '7 Billion' uitgebracht. In de app krijg je allerlei informatie over de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking in combinatie met een beperkte beschikbaarheid van grondstoffen met zich meebrengt. Deze uitdagingen worden met behulp van video's, interactieve mappen, achtergrondartikelen en foto's aan je uitgelegd. De app gaat in op de wijze waarop de wereldbevolking tot de huidige omvang is gegroeid, maar bijvoorbeeld ook op de wijze waarop de inwoners van Bangladesh omgaan met het stijgende zeeniveau. De app bevat veel interessante informatie en mooie beelden. 7 Billion is voor 3,99 euro in de App Store beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Beste iPad-apps: nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.