Weekoverzicht: De 7 beste artikelen van week 25

Door: redactie-macworld-nl | 21 juni 2015 11:03

Nieuws

We begrijpen het best als je deze week niet alle artikelen op Macworld.nl hebt gelezen. Daarom zetten we de zeven beste artikelen van week 25 voor je op een rij.

'Apple maakt iPhone 6s dikker'

Gepubliceerd op: donderdag 18 juni

Een dikkere iPhone? Wellicht krijgen we die wel in september als de iPhone 6s uitkomt. De nieuwste iPhone wordt, samen met de 6s Plus, in augustus gepresenteerd en zal 0,2 millimeter dikker worden dan de voorgangers.

Zowel de 6s als de 6s Plus wordt ook sterker, doordat er een sterker soort aluminium is verwerkt in de behuizing. Het Series 7000 aluminium is zelfs zestig procent sterker dan andere aluminiumsoorten. De iPhones krijgen daarnaast ook nog nieuwe features.

Lees het artikel over de dikkere iPhone 6s

'Speciaal iPad Pro-toetsenbord in iOS 9'

Gepubliceerd op: maandag 15 juni

Er duiken steeds vaker geruchten op over de iPad Pro, ook al is de nieuwe iPad nog altijd niet bevestigd. In iOS 9 is een nieuw groter toetsenbord gevonden en die zou ideaal zijn voor de 12.9 inch iPad.

Het grotere toetsenbord zou ideaal zijn voor de Pro. Daarnaast hoorden we op de WWDC al over de split screen-modus die in iOS 9 is toegevoegd voor de iPads. Allemaal aanwijzingen richting de iPad Pro dus, al is het nog altijd wachten op een officiële mededeling.

Lees het artikel over het grotere toetsenbord

Slim zoeken met Yosemite's Spotlight

Gepubliceerd op: woensdag 17 juni

Spotlight is enorm veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld allerlei trucs gebruiken om je zoekopdrachten te verfijnen zodat je precies kunt vinden waar je naar op zoek bent. Op het eerste gezicht is het zoeken met Spotlight eenvoudig maar als je meerdere zoektermen wilt gebruiken, of als je je resultaten moet beperken is het handig om te weten hoe een goede zoekopdracht moet vormen.

Het is belangrijk om de juiste woorden te gebruiken en de zoekresultaten te verfijnen door aanhalingstekens te gebruiken. Booleaanse zoekoperatoren, die gebruik maken van logische operatoren als AND, OR en NOT, zijn daarnaast ook erg handig om resultaten te vinden. Het gebruiken van metadata en trefwoorden is daarnaast ook aan te raden.

Lees het hele artikel over zoeken met Yosemite's Spotlight

10 handige tips voor de Agenda-app in iOS

Gepubliceerd op: woensdag 17 juni

De Agenda-app voor iOS is zo simpel dat je bij het controleren van je afspraken op een bepaalde dag al in de war kunt raken. Het delen van een agenda met een vriend kan een soort puzzel lijken totdat je weet op welk knopje je moet drukken, en hetzelfde geldt voor het bekijken van de volledige week, het bekijken van een lijst met al je aanstaande events of het veranderen van de kleur van een specifieke agenda.

We geven je daarom 10 handige tips voor de Agenda-app. Denk daarbij aan het switchen tussen de dag- en lijstweergave, je hele week bekijken op de iPhone en je kunt zelfs de hulp van Siri inschakelen bij het beheren van je agenda.

Lees het hele artikel met de 10 handige tips voor de Agenda-app

Zo haal je het meeste uit Mail voor iOS

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juni

Nee, je hoeft geen genoegen te nemen met platte tekst wanneer je Mail-berichten aanmaakt op je iOS-apparaat. Ook hoef je je Gmail-berichten niet te archiveren als je ze liever weg wilt gooien. Bovendien kun je een groter deel van je berichten te zien krijgen in de inbox weergave van Mail.

Het kan best zijn dat je de acht iOS-mail functies die we voor je op een rij hebben gezet nog niet kent. Vet, cursief of onderstreept typen kent iedereen nog wel maar wist je dat je adressen kunt verslepen of je e-mail kunt laten voorlezen door Siri?

Lees het hele artikel met de tips voor iOS Mail

14 Apple Watch-apps die meteen beschikbaar zijn

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juni

De Apple Watch is nog altijd niet beschikbaar in Nederland, maar binnenkort wel te koop in de fysieke Apple Stores in bijvoorbeeld Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Apple heeft uiteraard eigen apps op de Watch gezet maar er zijn ook apps van derden die al direct beschikbaar zijn op de smartwatch.

Bekende apps als die van Instagram, Facebook en Twitter zijn al direct te gebruiken op de Apple Watch, maar ook Tagger, Carrot Weather en Camera Plus zijn al vanaf het eerste moment beschikbaar. Leuk om eens naar te kijken, als je de Watch natuurlijk hebt...

Lees het volledige artikel met de 14 Apple Watch-apps

Apple-patenten: ander scherm en iMessage-functies

Gepubliceerd op: woensdag 17 juni

Regelmatig komen we oude Apple-patenten tegen, en zo ook nu. In twee patenten uit 2012 is te zien dat Apple nadenkt, of heeft nagedacht, over een AMOLED-scherm voor de Apple-devices en nieuwe functies voor iMessage. Apple vraagt echter wel vaker patenten aan en doet daar dan verder niet zoveel mee.

Het AMOLED-scherm wordt al gebruikt voor de Apple Watch en is een stuk zuiniger dan de huidige schermen. Het patent is aangevraagd voor de iPhones en Macs. Het patent voor iMessage laat zien dat berichten kunnen worden ingepland, daarbij kan zelfs rekening worden gehouden met het weer. Je zou daarnaast ook kunnen vragen of een contactpersoon een bepaalde foto wilt zien, die op de telefoon van die persoon staat. De ontvanger kan dan in een pop-up aangeven of hij/zij die foto wil bekijken.

Lees het volledige artikel over de Apple-patenten

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: De 7 beste artikelen van week 25

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.