Bestanden van een externe harde schijf wissen met je Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 28 december 2015 09:31

How To

Als je met je Mac bestanden op de gewone manier van en externe schijf verwijdert blijft er altijd wat data achter. Hier leggen we uit hoe je bestanden veilig van je externe harde schijf kunt verwijderen.

Veel mensen maken gebruik van een externe harde schijf om de opslagruimte op hun Mac uit te breiden. Maar telkens wanneer je een bestand weggooit, blijft er van alles achter - mogelijk dingen waarvan je liever niet wilt dat ze blijven staan. Bovendien neen deze onnodige overblijfselen opslagruimte in beslag. Lees ook: WhatSize - Eenvoudig bestanden van je schijf wissen.

Wanneer je op je Mac een bestand van een externe harde schijf verwijdert, wordt het naar de Prullenmand op je Mac verplaatst. Het bestand staat dan niet langer op de externe harde schijf, maar er blijft wel een snelkoppeling en metadata staan in de verborgen map .Trashes.

Op een gegeven moment kan het gebeuren dat de totale schijfruimte hierdoor niet meer goed berekend wordt omdat de gegevens in deze map corrupt raken. Ook kan het voorkomen dat de Prullenmand niet meer leeggemaakt kan worden.

Veilig bestanden verwijderen

Om ervoor te zorgen dat bestanden op een veilige manier van je externe harde schijf gewist worden, moet je de bestanden naar de Prullenmand slepen en op Command + Backspace drukken. Maak de Prullenmand leeg terwijl de externe harde schijf is aangesloten, zodat de map .Trashes ook meteen geleegd wordt.

Als je de Prullenmand ooit geleegd hebt terwijl de externe harde schijf niet was aangesloten, kun je .Trashes leegmaken door de externe harde schijf aan je Mac te koppelen, een willekeurig bestand in de Prullenmand te zetten en deze vervolgens te legen.

0 Reactie(s) op: Bestanden van een externe harde schijf wissen met je Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.