Beheer je beoordelingen in iTunes en de App Store

Door: chwhynny-overbeeke | 14 maart 2016 10:47

How To

Als je dat wilt kun je apps, films, en muziek beoordelen door middel van een sterwaardering of een recensie. Hier laten we zien hoe je deze beoordelingen kunt beheren.

Je kunt apps, films, en muziek een beoordeling geven door middel van een sterwaardering of recensie. Om dit te doen moet je iTunes openen en naar de iTunes Store gaan (OS X) of de iTunes of App Store app openen (iOS). Zoek naar het item dat je wilt beoordelen, en open het tabblad Beoordelingen en recensies (op je iOS apparaat is dat Recensies). Lees ook: Zo kun je je geld terugvragen bij de App Store.

iTunes

Klik op Schrijf recensie om een recensie toe te voegen. Je kunt de recensie een naam geven, een sterwaardering toekennen, en tekst toevoegen. Klik als je klaar bent op Verstuur. Je recensie wordt pas geplaatst wanneer deze is gecontroleerd om te voorkomen dat er ongepaste content geplaatst wordt.

Als je eenmaal meerdere recensies geschreven hebt kan leuk of handig zijn om ze allemaal bij elkaar te zien staan zodat je ze eenvoudig kunt beheren. Dit kan in OS X door naar iTunes te gaan en in de menubalk op Store > Toon account te klikken. Log in met je Apple ID en scrol omlaag naar Instellingen.

App Store

In de App Store op je iOS-apparaat werkt het een beetje anders. Ga naar de iTunes of App Store app en klik op Uitgelicht. Veeg omlaag, druk op je Apple ID en kies Toon Apple ID. Log in en ga naar Beoordelingen en recensies.

Klik of druk op Beheer naast Recensies en beoordelingen. Je kunt een recensie verwijderen door naast het item op Verwijder te klikken. Om een recensie te verwijderen vanaf een iOS-apparaat, moet je de recensie opzoeken en naar links vegen om de Verwijder knop tevoorschijn te halen.

0 Reactie(s) op: Beheer je beoordelingen in iTunes en de App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.