Mis niks van de Tour de France met deze 6 apps

Door: Redactie Computer!Totaal | 03 juli 2015 12:57

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

De Tour de France gaat zaterdag van start in Utrecht en finisht op 26 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Om op de hoogte te blijven van al het nieuws en actuele uitslagen en klassementen hebben we zes handige apps voor je op een rij gezet.

TDFbyŠkoda

De TDFbyŠkoda-app is de officiële Tour de France-app. De app biedt voorafgaand aan de Tour al de belangrijkste informatie met betrekking tot etappes en renners. Per etappe is de route te zien en die is ook weergegeven in Google Maps. Daarnaast is er een tijdschema voor de etappe beschikbaar, achtergrondinformatie over de vertrek- en aankomstplaats en een overzicht van alle ploegen en renners die dit jaar deelnemen aan de Tour de France. Als de ronde van Frankrijk van start is gegaan zul je in de app alle actuele uitslagen en klassementen terug kunnen vinden. De officiële Tour de France-app is te gebruiken op zowel Android- als iOS-devices en is gratis.

Wielersport App (iOS)

In de Wielersport App vind je alle informatie met betrekking tot de Tour de France terug. De app biedt een live verslag van de etappe, een overzicht van alle etappes en de profielen van de etappes, een overzicht van de renners en hun statistieken en uiteraard alle uitslagen en klassementen. De app is in eerste instantie gratis, maar om meer opties te krijgen kun je hem upgraden. Je kunt kiezen voor het reguliere pakket van € 1,99 en het 'Ware fan'-pakket van € 2,99. Met het reguliere pakket verwijder je advertenties en kun je de etappes toevoegen aan jouw kalender. Het 'Ware fan'-pakket geeft je daarbij ook nog een live-blog verslag en visuele live standen tijdens de etappes. De Wielersport App is alleen beschikbaar voor iOS en is ook te gebruiken tijdens de Giro d'Italia en de Vuelta.

CyclingNews Tour Tracker

Deze app van website CyclingNews is beschikbaar voor Android en iOS en biedt erg veel informatie. Je kunt de etappes op de voet volgen en alle klassementen worden nauwkeurig voor je bijgehouden. De route van de etappe wordt in een kaart getoond. Daarnaast vind je een overzicht van alle renners per ploeg en van alle 21 etappes van dit jaar. De app is gratis maar is ook te upgraden naar Tour Tracker Pro. Hiermee krijg je onder meer live commentaar, real-time GPS tracking, notificaties en kun je de etappes toevoegen aan je kalender. De upgrade kost voor Android-gebruikers € 2,12 terwijl iOS-gebruikers € 1,99 betalen.

3 Reactie(s) op: Mis niks van de Tour de France met deze 6 apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juli 2015 03:29 Anoniem
  Ik word nu al gek van die Tour de France!
  Ieder jaar herzelfde gezeur!
  Om over die vervelende brokkemakende Formule puber maar te zwijgen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 juli 2015 16:02 Anoniem
  Ik zoek eigelijk een app die mij 10k voor de finish een melding geeft :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 juli 2015 17:19 Anoniem
  Dat kan via npo1 geregeld worden dat heet tour alarm.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.