Apple zoekt Google Maps-ingenieurs om kaartenapp te verbeteren

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 september 2012 16:04

iPad

Apple lijkt geschrokken te zijn van alle kritiek op zijn nieuwe kaartenapp in iOS 6. Het bedrijf blijkt naarstig op zoek te zijn naar ingenieurs die in het verleden voor Google aan Google Maps hebben gewerkt.

TechCrunch schrijft dat meerdere voormalig ingenieurs van Google door Apple zijn benaderd. Apple probeert ingenieurs met een forse beloning te overtuigen de overstap naar Apple te maken. Zo is Apple bereidt zijn een jaarsalaris van 85.000 dollar, zo'n 65.000 euro, te betalen. Ook betaalt Apple alle kosten die de ingenieurs moeten maken bij hun verhuizing naar de oostkust van de Verenigde Staten.

Timing

Een anonieme bron van TechCrunch meldt dat Apple de introductie van een eigen kaartenapp goed heeft getimed. Google zou zich op dit moment gaan richten op het ontwikkelen van indoor kaarten, waarbij ook het interieur van gebouwen zichtbaar wordt. Veel ingenieurs zouden hier echter niet in geïnteresseerd zijn en daarom op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Deze ingenieurs zouden dus de overstap naar Apple kunnen maken.

De kaartenapp van Apple ontvangt sinds de lancering van iOS 6 veel kritiek. De kaarten zouden minder gedetailleerd zijn dan die van Google Maps en op sommige punten zelfs simpelweg niet kloppen. TomTom biedt zijn hulp aan bij het verbeteren van de kaarten. Apple belooft beterschap en stelt dat de dienst beter wordt naar mate meer mensen er gebruik van maken.

0 Reactie(s) op: Apple zoekt Google Maps-ingenieurs om kaartenapp te verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.