Apple ziet omzet stagneren, iPad-verkoop loopt terug

Door: Elmar Rekers | 24 juli 2013 00:07

iPad

Apple heeft het afgelopen kwartaal minder iPads verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf uit Cupertino dinsdagavond bekend maakte. De geboekte winst bleef nagenoeg gelijk.

Apple presenteerde dinsdagavond de financiële resultaten over het derde kwartaal van 2013. De iPhone-maker wist een omzet van 35,3 miljard dollar te noteren, nagenoeg gelijk aan de 35 miljard die er in 2012 werd opgetekend over dezelfde periode. De winst daalde echter flink, van 8,8 miljard dollar in het derde kwartaal van 2012 naar 6,9 miljard dollar in de afgelopen drie maanden.

Apple verkoopt minder iPads

Het teruglopen van de winst lijkt vooral het resultaat te zijn van een teruglopende verkoop van zowel iPads als Mac-computersystemen. Gingen er in het derde kwartaal van 2012 nog 17 miljoen tablets van Apple over de toonbank, in dezelfde periode dit jaar waren dat er 14,6 miljoen. In het tweede kwartaal van 2013 gingen er ruim 19 miljoen iPads van de hand.

Naast de iPad-verkoop liep ook de verkoop van Mac-systemen in het afgelopen kwartaal terug, zij het licht. Van 4 miljoen in 2012 naar 3,8 miljoen de afgelopen drie maanden. Zowel voor de iPad als de Mac wist Apple tijdens de presentatie geen exacte verkoopaantallen te geven van de verschillende modellen.

iPhone in de lift

Op iPhone-gebied had Apple dinsdag positief nieuws te melden. In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 steeg de smartphone-verkoop met maar liefst 20 procent naar 31,2 miljoen units. Toch kon dit dus niet voorkomen dat de omzet stagneerde en de winst een flinke deuk opliep. Onduidelijk is overigens hoeveel van de verkochte smartphones een iPhone 5 was.

0 Reactie(s) op: Apple ziet omzet stagneren, iPad-verkoop loopt terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.