Apple ziet iPhone en iPad verkoop verdubbelen

Door: Elmar Rekers | 25 januari 2012 09:49

Video

Apple heeft in het eerste kwartaal 37 miljoen iPhones en 15,4 miljoen iPads verkocht. Dat maakt Apple CEO Tim Cook dinsdag bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Apple verdubbelt met deze cijfers de verkoop van zijn smartphone en tablet ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De gunstige verkoopresultaten zorgen tevens voor een recordwinst en -omzet van respectievelijk 13 miljard dollar en 46,3 miljard dollar.

Naast de sterke groei in de verkoop van iPhones en iPads zag het bedrijf ook de verkoop van Mac-systemen met 26 procent stijgen naar 5,2 miljoen. De iPod ging ook het afgelopen kwartaal weer minder over de toonbank dan de voorgaande periode. De verkoop van de mediaplayer daalde met 21 procent naar 15,4 miljoen.

Apple-baas Tim Cook zei dat de sterke iPhone-verkoop vooral te danken is aan de succesvolle introductie van de iPhone 4S in oktober. Daarnaast kan het bedrijf volgens hem ook terugkijken op een zeer mooi iPad-jaar. "2011 zou het jaar van de tablet worden. In plaats daarvan werd het een jaar van de iPad, voor het tweede jaar op rij." Aldus de opvolger van de in oktober overleden Steve Jobs.

Kannibalisatie

Cook verwacht dat de populariteit van tablets de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen en dat de gadgets op den duur de pc zelfs kan gaan inhalen. "We zien dat er kannibalisatie bij de Mac plaatsvindt door de iPad, maar we denken dat er veel meer sprake van kannibalisatie is bij Windows pc's door de iPad. Een ontwikkeling waar we erg blij mee zijn", besluit Cook.

Verwacht wordt dat Apple binnen enkele weken een vervolg zal geven aan het iPad-succes met de onthulling van de iPad 3.

0 Reactie(s) op: Apple ziet iPhone en iPad verkoop verdubbelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.