Apple wil honderden miljoenen investeren in Twitter

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 juli 2012 13:51

Nieuws

Apple is in gesprek met Twitter over een strategische investering. Apple zou een flink bedrag willen investeren in het sociale netwerk. Door de investering wil Apple een stevige voet aan de grond krijgen in de markt voor sociale netwerken.

De New York Times meldt op basis van anonieme bronnen 'die uitleg hebben gekregen over de situatie'. Apple zou enkele honderden miljoenen dollars in Twitter willen investeren. De waarde van Twitter zou hierdoor flink stijgen. Naar verwachting stijgt de waarde van Twitter door een investering van Apple van 8,4 miljard dollar naar 10 miljard dollar, zo'n 8,1 miljard euro.

Ping

Apple probeert al langer een positie te verwerven op de social mediamarkt. Het bedrijf lanceerde in 2010 het sociale netwerk Ping, dat werd geïntegreerd in iTunes. Apple wilde in eerste instantie Facebook integreren in Ping, wat de populariteit van het netwerk flink moest aanslingeren.

De samenwerking met Facebook ging op het laatste moment echter niet door. Facebook stelde later dat de samenwerking niet mogelijk was door de hoge eisen die Apple aan de samenwerking zou stellen. Ping werd geen succes en Apple-CEO Tim Cook bekende dit jaar tijdens een interview te overwegen de stekker uit het netwerk te trekken.

0 Reactie(s) op: Apple wil honderden miljoenen investeren in Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.