Apple vroeg 30 dollar per smartphone en 40 dollar per tablet van Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 augustus 2012 12:31

Nieuws

Samsung had voor 30 dollar per smartphone en 40 dollar per tablet licenties kunnen kopen op Apple-patenten die nu onderwerp zijn van een langdurende juridische strijd in de Verenigde Staten. Het aanbod stamt uit 2010.

Dit blijkt uit documenten die Apple bij de rechtbank heeft ingediend. Apple zou 'geshockeerd' zijn door het kopieërgedrag van Samsung. Het bedrijf zou Samsung echter zien als belangrijke partner en daarom een aanbod hebben gedaan om licenties af te nemen op zijn patenten.

Presentatie bij Samsung

Apple deed het aanbod nadat het bedrijf bij Samsung een presentatie gaf met de titel 'Samsung kopieert de iPhone'. De iPhone-fabrikant benadrukt in deze presentatie onder andere dat Samsung en Apple belangrijke partners zijn en dat Android op grote schaal gebruik maakt van intellectueel eigendom van Apple.

Het voorstel van Apple betekent dat Samsung voor 250 miljoen dollar licenties had kunnen afnemen van Apple voor het jaar 2010. Dit bedrag kon Samsung verlagen door Apple te voorzien van licenties op Samsung-patenten. Hierbij zou dus een soort ruil plaatsvinden.

Geen deal

Apple en Samsung zijn op dit moment in een juridische strijd verwikkeld zijn over het gebruik van de patenten die in het voorstel van Apple worden besproken. Hieruit kan dus worden opgemaakt dat de onderhandelingen tussen beide bedrijven over licentiegelden op niets zijn uitgelopen.

De fabrikant van de iPhone diende eerder deze week een intern document van Samsung in bij de rechtbank waaruit zou blijken dat de Galaxy S ruim honderd verbeteringen bevat die zijn afgekeken van de iPhone. Zowel Apple als Samsung moesten daarnaast deze week officiële verkoopcijfers van hun tablets en smartphones presenteren. De verkoopcijfers van Samsung bleken met 1,4 miljoen tablets en 4,1 miljoen Galaxy S II's tegen te vallen.

Via: AllThingsD

0 Reactie(s) op: Apple vroeg 30 dollar per smartphone en 40 dollar per tablet van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.