Apple voegt Bluetooth 4.0 en WiFi toe aan het 'Made For iPod/iPhone/iPad'-programma

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 december 2011 17:43

Nieuws

Apple gaat een nieuwe chip uitbrengen die ingebouwd wordt in producten die het 'Made For iPod/iPhone/iPad' (MFI)-label dragen. De nieuwe chip maakt het mogelijk toegang te krijgen tot iOS-apparaten via AirPlay, Bluetooth 4.0 en WiFi.

Macotakara (via AppleInsider) schrijft dat Apple dit bekend heeft gemaakt tijdens een MFI-conferentie in Shenzhen, China. De nieuwe chip moet fabrikanten stimuleren meer producten te produceren die het MFI-certificaat dragen. Apple stelt dat de iOS enorm groeit, maar dat de hoeveelheid accessoires met een MFI-label achterblijft.

Het toevoegen van Bluetooth 4.0 en WiFi aan het MFI-programma moet hier verandering in brengen. Apple zou zich met de uitbreiding van het programma willen richten op onder andere game accessoires en toepassingen in de zorg.

Daarnaast zou Apple bekend hebben gemaakt Bluetooth 4.0-ondersteuning toe te voegen aan het AirPlay-protocol. AirPlay wordt gebruikt om om video en audio vanaf iOS-apparaten te streamen naar apparaten met AirPlay-ondersteuning. Momenteel werkt de technologie alleen via WiFi.

0 Reactie(s) op: Apple voegt Bluetooth 4.0 en WiFi toe aan het 'Made For iPod/iPhone/iPad'-programma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.