Apple vindt traditionele consolemarkt niet interessant

Door: Elmar Rekers | 30 mei 2012 13:45

Nieuws

Apple-ceo Tim Cook laat in een interview op de D Conference weten dat het bedrijf er niets voor voelt om de traditionele consolemarkt te betreden. "Veel mensen spelen hun games tegenwoordig op mobiele apparaten", aldus Cook.

Cook claimt dat Apple momenteel een van de grootste spelers is binnen de game-industrie, omdat veel mensen de iPhone en iPad gebruiken voor het spelen van games. "Consumenten kopen een iPod touch vaak zelfs met het voornaamste doel om te kunnen gamen", zegt de baas van Apple.

Groot scherm interessant

"Ik ben dan ook niet echt geïnteresseerd in de huidige consolemarkt en datgene wat men verstaat onder het traditionele gamen. Je ziet dat steeds meer mensen een draagbaar apparaat gebruiken voor het spelen van hun games." Toch geeft hij toe dat het voor Apple interessant kan zijn om gamen op een groot scherm mogelijk te maken.

Lange tijd gingen er geruchten dat Apple naast het succes met gaming op iOS ook werkte aan een thuisconsole-achtige ervaring. Apple zou hiervoor zelfs samenwerken met Half-Life-ontwikkelaar Valve. Volgens Cook klopt er dus weinig van deze geruchten en zal het bedrijf zich vooral blijven richten op het uitbouwen van hun succes op de markt voor mobiele games.

0 Reactie(s) op: Apple vindt traditionele consolemarkt niet interessant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.