Apple verwijdert YouTube app uit iOS 6

Door: Elmar Rekers | 07 augustus 2012 10:29

Nieuws

Apple zal in iOS 6 niet langer standaard een YouTube-app meeleveren. Dat ontdekte website 9to5Mac in de onlangs vrijgegeven vierde bèta van het iPhone-besturingssysteem.

Volgens Apple is de app niet in de bèta van iOS 6 verwerkt omdat de vijfjarige licentieovereenkomst met Google niet is verlengd. Waarom er niet is bijgetekend laat het bedrijf niet weten. Wel geeft Apple tegenover The Verge aan dat men onder iOS 6 een losse YouTube-app zal moet downloaden uit de App Store.

Google-diensten verwijderen

Vanaf de eerste iPhone installeerde Apple standaard een YouTube-app op de toestellen. Echter lijkt het bedrijf langzaam alle Google-diensten uit iOS te willen slopen. Zo onthulde Apple onlangs ook al zijn eigen Kaarten-app, als vervanging voor Google Maps.

Of Apple ook een vervangende oplossing biedt voor Googles videodienst, zal mogelijk op 12 september duidelijk worden. Dan zal Apple waarschijnlijk de iPhone 5 en iOS 6 aankondigen. Googles zoekmachine lijkt vanaf iOS 6 de enige dienst te zijn die Apple nog van Google afneemt.

0 Reactie(s) op: Apple verwijdert YouTube app uit iOS 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.