Apple vervangt harde schijven 27 inch iMac

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 22 juni 2015 15:12

Mac

Afgelopen vrijdag is Apple gestart met het vervangingsprogramma voor de 27 inch iMac's met een harddisk van 3TB. De harde schijven zouden storingsgevoelig zijn.

Een klein aantal van de harde schijven zou gevoelig zijn voor storingen. Het gaat om de 27 inch iMacs met 3TB harde schijf die tussen december 2012 en september 2013 werden verkocht. Apple raadt aan de harde schijven die dit probleem hebben, of kunnen hebben, snel te vervangen. Dat kan worden gedaan in een Apple Store, bij een geautomatiseerde Apple-serviceprovider of de Technische support van Apple. De harde schijf wordt overigens weer leeg aangeleverd en de iMac moet opnieuw geïnstalleerd worden. Maak dus vooral eerst een backup van de harde schijf.

Zoek uit of jouw iMac een storing kan krijgen

Apple stelt de eigenaren van de iMacs zelf op de hoogte als ze een geldig e-mailadres hebben opgegeven bij de registratie van hun product. Als je geen bericht hebt gehad maar toch twijfelt kun je checken of je iMac ook storingen zou kunnen krijgen. Dat doe je door op een speciale website het serienummer van de iMac in te vullen. Het serienummer is onder andere te vinden op de Mac zelf in het venster 'Over deze Mac'. Daarnaast staat het nummer ook op de onderkant van de computer zelf, de verpakking van het product en het ontvangstbewijs.

Het vervangingsprogramma loopt tot 19 december 2015 of tot drie jaar na de originele aankoopdatum. Dat is afhankelijk van wat de langste dekking biedt voor de iMac.

0 Reactie(s) op: Apple vervangt harde schijven 27 inch iMac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.