Apple verraadt iOS5 auto-update voor apps

Door: Jasper Bakker | 06 juni 2011 14:02

iPad

Apple heeft per ongeluk een nieuwe functie van iOS5 verklapt. iPhone- en iPad-apps krijgen op de nieuwe versie automatische updates.

De mogelijkheid om apps automatisch bij te werken, is opgedoken in de updatefunctie van iTunes. Apple’s beheerprogramma voor muziek en apps heeft korte tijd een langere vermelding getoond bij het overzicht van updates voor geïnstalleerde apps. De pc- en Mac-applicatie gaf daar uitleg over hoe apps zijn te updaten en sloot af met “Of als je apparaat Automatic Download aan heeft staan voor apps, worden updates gedownload naar je apparaat zonder te hoeven synchroniseren.”

Gauw offline gehaald

Die vermelding van een nog niet bestaande functie voor iOS-apparaten is inmiddels weer verdwenen van de in iTunes aangehaalde webpagina. Een lezer van Apple-nieuwssite MacRumors.com heeft de voortijdige iTunes-informatie ontdekt en gemeld aan MacRumors. Die heeft het zelf weten te bevestigen en een screenshot gemaakt.

Updates voor apps op de iPhone en iPad gebeuren tot op heden óf via iTunes óf via handmatige download op het iOS-apparaat. Automatische controle op en downloaden van updates voor apps is momenteel niet mogelijk. Er gaan al geruime tijd geruchten rond over zogeheten over-the-air updates voor iOS en apps, maar mogelijk ook voor muziek- en videobibliotheken daarop.

Jobs onthult

Apple-ceo Steve Jobs, die officieel nog met ziekteverlof is, onthult vanavond iOS5. Hij doet dat in zijn openingstoespraak op de developersconferentie (WWDC) van zijn bedrijf. Daar presenteert Apple ook Mac OS X Lion (versie 10.7) en de nieuwe clouddienst iCloud. Van de volgende versie van de iPhone is vooralsnog geen sprake.

iTunes verklapt auto-update voor iOS5-apps:

0 Reactie(s) op: Apple verraadt iOS5 auto-update voor apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.