Apple verkoopt recordaantal iPads

Door: Elmar Rekers | 25 juli 2012 09:53

Nieuws

Apple heeft het afgelopen kwartaal een recordaantal iPads verkocht. In het derde kwartaal van het lopende boekjaar gingen er 17 miljoen tablets over de toonbank. In afwachting van de iPhone 5 zwakt de smartphone-verkoop bij Apple echter wat af.

Apple maakte de verkoopcijfers dinsdagavond bekend tijdens de presentatie van de financiële resultaten over het derde kwartaal. Met 17 miljoen iPads lag de verkoop het afgelopen kwartaal, dat afliep op 30 juni, 84 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Minder iPhones dan verwacht

De iPhone ging in het derde kwartaal 26 miljoen keer van de hand. Verwacht werd dat er 29 miljoen Apple-telefoons verkocht zouden worden. Hoewel dit alsnog een stijging van 28 procent betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, is het een flinke daling wanneer er gekeken wordt naar het eerste en tweede kwartaal. Toen werden er respectievelijk 37 miljoen en 35,1 miljoen iPhones verkocht.

Apple-baas Tim Cook liet weten dat veel consumenten wachten op de volgende iPhone. Geruchten gaan dat deze iPhone 5 al in september op de markt zal komen. Ook zegt Cook dat de economische situatie in Europa voor een verminderde vraag naar de iPhone 4S heeft gezorgd.

4 miljoen Macs

Met 4 miljoen verkochte units blijft het aantal verkochte Mac-systemen nagenoeg gelijk. De iPod zet echter de dalende lijn onverminderd voort. De mediaspeler verliest al enkele kwartalen flink aan populariteit, en ook het afgelopen kwartaal werd het apparaat, met 6,8 miljoen stuks, 10 procent minder verkocht.

Apple laat weten dat er een winst van maar liefst 8,8 miljard dollar kon worden opgetekend aan het einde van het derde kwartaal. Daar waar het bedrijf in hetzelfde kwartaal een jaar eerder 7,3 miljard dollar winst maakte. Apple draaide in het afgelopen kwartaal een omzet van 35 miljard dollar.

0 Reactie(s) op: Apple verkoopt recordaantal iPads

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.