Apple verkocht in 2011 meer iOS-apparaten, dan dat het ooit Macs verkocht

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 februari 2012 19:36

Nieuws

De iPhone, iPod en iPad is een groot succes. Apple heeft in één jaar tijd meer iOS-apparaten verkocht, dan het totaal aantal Mac's dat het bedrijf ooit wist te verkopen. De Mac werd 28 jaar geleden geïntroduceerd.

Deze vergelijking trekt analistenbureau Asymco, nadat Apple's CEO Tim Cook tijdens de Technology and Internet-conferentie van Goldman Sachs bekend maakte dat Apple afgelopen jaar 55 miljoen iPad's heeft verkocht. De CEO trok hierbij zelf de vergelijking met de Mac en stelde dat Apple er 22 jaar over deed om 55 miljoen Mac's te verkopen.

122 miljoen Mac's

Asymco besloot een andere vergelijking te trekken en heeft het aantal vorig jaar verkochte iPhones, iPad's en iPod's gecombineerd. In totaal heeft Apple in 2011 156 miljoen iOS-apparaten verkocht. Apple heeft sinds de introductie van de Mac 122 miljoen exemplaren weten te verkopen. De iOS-apparaten blijken dus aanzienlijk populairder dan de Mac's.

Een kanttekening bij de vergelijking is de prijs van de apparaten. Zowel de iPhone, iPod touch en iPad gaan voor een aanzienlijk lager bedrag over de toonbank dan een Mac. Zo kan je voor 189 euro een iPod touch kopen, terwijl de MacBook Air vanaf 949 euro beschikbaar is. De goedkoopste Mac is de Mac mini, die voor 599 euro over de toonbank gaat. Van de iOS-apparaten is de iPhone 4S 64GB samen met de iPad 2 WiFi + 3G 64GB het duurst. Beide apparaat worden door Apple aangeboden voor 799 euro.

0 Reactie(s) op: Apple verkocht in 2011 meer iOS-apparaten, dan dat het ooit Macs verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.