Apple TV-prototype uit 1995 te koop op eBay

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 oktober 2011 12:06

Nieuws

Op eBay is een prototype van de Apple TV opgedoken. Het apparaat is volgens de verkoper in 1995 gemaakt en heet officieel de Apple Interactive Television Box. Wil jij het prototype hebben? Dan zul je diep in de buidel moeten tasten. Het hoogste bod op het apparaat staat op dit moment op 999,99 dollar.

De Apple Interactive Television Box op eBay oogt aanzienlijk groter dan de Apple TV die wij in de Apple Store kunnen aanschaffen. Ook heeft het apparaat een geheel ander design. Het apparaat bevat volgens de verkoper chips van Motorola, Texas Instruments en het door Philips overgenomen VLSI Technology. Op het apparaat kan een composiet video- en audiokabel worden aangesloten. Ook bevat het apparaat een S-Video poort, een Ethernet-poort en zowel een in- als uitgang voor een coaxkabel.

Het prototype beschikt over 4MB RAM, 2MB Read-only memory (ROM) en een MPEG-1 decoder. Het systeem draait op een voorloper van Mac OS, die onder andere beschikt over QuickTime en QuickDraw.

De verkoper geeft aan niet met zekerheid te kunnen zeggen of het prototype nog functioneert. De ventilator van het apparaat gaat draaien zodra het apparaat wordt aangezet, maar er gaan geen lampjes branden. Ook schrijft de verkoper dat er ruimte lijkt te zijn om een harde schijf in te bouwen.

De Apple Interactive Television Box

Via: One More Thing

0 Reactie(s) op: Apple TV-prototype uit 1995 te koop op eBay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.